Wednesday, December 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

“Nowitzki je jedan od najboljih svih vremena”

Njemaèki košarkaš Dirk Nowitzki, veæ godinama voða Dallas Mavericksa, proglašen je najkorisnijim igraèem ovogodišnjeg NBA finala u kojem je teksaška momèad s ukupno 4-2 bila bolja od favoriziranog Miami Heata.

- Advertisement -

Iako se šutom patio u nedjeljnoj utakmici, ne treba zaboraviti da je Nowitzki seriju odigrao djelomièno i pod temperaturom i sa slomljenom tetivom srednjeg prsta lijeve ruke. Najkorisniji igraè osnovnog dijela najjaèe svjetske košarkaške lige iz 2007. drugu utakmicu serije riješio je polaganjem lijevom, ozljeðenom rukom, u èetvrtoj utakmici je ubacio deset od ukupno 21 koša u posljednjoj èetvrtini unatoè upali sinusa i povišenoj tjelesnoj temperaturi, a u petoj svojim zakucavanjem doveo Dallas u vodstvo pred kraj utakmice kojeg teksaška momèad više nije ispuštala iz ruku.

Finalnu seriju deseterostruki All-Star košarkaš je okonèao uz prosjeke od 26 poena i 9,7 skokova. Od 44 izvedena slobodna bacanja, promašio je samo jedno.

“On je jedan od najboljih svih vremena, bio je takav i kad smo igrali finale protiv njega 2006. godine. Igra mu se nastavila razvijati i nakon što je navršio trideset godina i to je ono što zadivljuje. Mogao bi biti uzor mnogim NBA igraèima. Jedan je od igraèa koje je nemoguæe èuvati buduæi da je iznimno vješt, ima sjajan šut i visinu”, pohvalio je Dallasovog krilnog centra Miamijev trener Erik Spoelstra.

- Advertisement -

“Nakon ove serije nema mjesta sumnji da je Dirk jedan od najboljih košarkaša svih vremena”, dodao je trener Mavericksa Rick Carlisle.

“Za ovo sam igrao posljednjih godina. Dolaskom u ligu želite se ustabiliti. Sve All-Star utakmice, sve takve stvari su lijepe, no u odreðenim godinama sve to ste veæ doživjeli i zanima vas samo naslov prvaka. Sada nam ga nitko ne može oduzeti i godinu dana smo najbolja momèad ovdje. To je ono nevjerojatno”, izjavio je Nowitzki po završetku utakmice i zakljuèio:

“Ako ste u ligi trinaest godina i posljednjih desetak nikako ne možete doæi do kraja, konaèan uspjeh je poseban. Da sam prsten osvojio poèetkom karijere, možda ne bih ulagao dodatan napor kakav sam ulagao.”

U karijeri zapoèetoj u Dallasu u sezoni 1998/99 košarkaš roðen u Würzburgu je na prosjecima od 23 poena, 8,4 skoka i 2,7 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE