Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Nowitzki je jedan od najboljih svih vremena”

Njemaèki košarkaš Dirk Nowitzki, veæ godinama voða Dallas Mavericksa, proglašen je najkorisnijim igraèem ovogodišnjeg NBA finala u kojem je teksaška momèad s ukupno 4-2 bila bolja od favoriziranog Miami Heata.

Iako se šutom patio u nedjeljnoj utakmici, ne treba zaboraviti da je Nowitzki seriju odigrao djelomièno i pod temperaturom i sa slomljenom tetivom srednjeg prsta lijeve ruke. Najkorisniji igraè osnovnog dijela najjaèe svjetske košarkaške lige iz 2007. drugu utakmicu serije riješio je polaganjem lijevom, ozljeðenom rukom, u èetvrtoj utakmici je ubacio deset od ukupno 21 koša u posljednjoj èetvrtini unatoè upali sinusa i povišenoj tjelesnoj temperaturi, a u petoj svojim zakucavanjem doveo Dallas u vodstvo pred kraj utakmice kojeg teksaška momèad više nije ispuštala iz ruku.

Finalnu seriju deseterostruki All-Star košarkaš je okonèao uz prosjeke od 26 poena i 9,7 skokova. Od 44 izvedena slobodna bacanja, promašio je samo jedno.

“On je jedan od najboljih svih vremena, bio je takav i kad smo igrali finale protiv njega 2006. godine. Igra mu se nastavila razvijati i nakon što je navršio trideset godina i to je ono što zadivljuje. Mogao bi biti uzor mnogim NBA igraèima. Jedan je od igraèa koje je nemoguæe èuvati buduæi da je iznimno vješt, ima sjajan šut i visinu”, pohvalio je Dallasovog krilnog centra Miamijev trener Erik Spoelstra.

“Nakon ove serije nema mjesta sumnji da je Dirk jedan od najboljih košarkaša svih vremena”, dodao je trener Mavericksa Rick Carlisle.

“Za ovo sam igrao posljednjih godina. Dolaskom u ligu želite se ustabiliti. Sve All-Star utakmice, sve takve stvari su lijepe, no u odreðenim godinama sve to ste veæ doživjeli i zanima vas samo naslov prvaka. Sada nam ga nitko ne može oduzeti i godinu dana smo najbolja momèad ovdje. To je ono nevjerojatno”, izjavio je Nowitzki po završetku utakmice i zakljuèio:

“Ako ste u ligi trinaest godina i posljednjih desetak nikako ne možete doæi do kraja, konaèan uspjeh je poseban. Da sam prsten osvojio poèetkom karijere, možda ne bih ulagao dodatan napor kakav sam ulagao.”

U karijeri zapoèetoj u Dallasu u sezoni 1998/99 košarkaš roðen u Würzburgu je na prosjecima od 23 poena, 8,4 skoka i 2,7 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE