Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki prvi Europljanin koji je upisao 50 poena

Za kraj tjedna donosimo vam nove zanimljivosti iz svijeta NBA lige. Danas  proèitajte ponešto o igraèima koji su zabili 50 ili više koševa te neke podatke o  nastupima na All-Star susretima.

NBA ZANIMLJIVOSTI:

Najviše NBA All-Star utakmica odigrali su Kareem Abdul-Jabbar i Bob Cousy sa 13 nastupa. Najviše pozivnica su dobili Jerry West i Karl Malone, koji su mogli odigrati po 14 utakmica, ali zbog ozljeda su odigrali samo 12 utakmica.

Brandon Jennings je najmlaði igraè u povijesti koji je zabio 50 ili više koševa na jednoj utakmici. Njemu je to uspjelo 14. studenog 2009 kada je Golden State Warriorsima nakrcao 55 koševa. Tada je imao 20 godina i 52 dana. Jennings je s tim rekordom prešao prijašnog najmlaðeg igraèa, LeBrona Jamesa koji je imao 20 godina i 80 dana kada je zabio 56 koševa u utakmici protiv Toronto Raptorsa.

Kareem Abdul-Jabbar
( tada Alcindor ) i Wilt Chamberlian su jedini igraèi koji su u svom NCAA debiju postigli više od 50 koševa a uz to imali i više od 20 skokova.

Prvi europljanin na utakmici All-Stara bio je Nijemac Detlef Schrempf iz Njemaèke. U dresu Indiana Pacersa nastupio je 1993. na svom prvom od 3 All-Stara. Ostala 2 je nastupio u dresu Seattle Supersonicsa.

Dirk Nowitzki, igraè Dallas Mavericska, prvi je Europljanin koji je postigao 50 ili više koševa na NBA utakmici. To je uèinio 7. prosinca 2004. protiv Houston Rocketsa u utakmici s produžetkom ubacivši 53 koša.

Latest Posts

NE PROPUSTITE