Sunday, January 29, 2023

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki još èetiri godine u Dallasu

Najbolji košarkaš NBA momèadi Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki (32) dogovorio je s upravom kluba èetverogodišnje produljenje suradnje.

- Advertisement -

Savjetnik njemaèkog igraèa Holger Geschwindner otkrio je u subotu naveèer da su se Nowitzki i vlasnik Mavericksa Mark Cuban dogovorili, makar ugovor još nije službeno parafiran. Oèekuje se da bi se to trebalo dogoditi u utorak, a navodno æe Nowitzki prema njemu u èetiri godine inkasirati oko 80 milijuna dolara.

Maksimalno je sjajni Nijemac mogao za ugovor inkasirati 96 milijuna dolara, a prihvaæanjem nešto slabijeg ugovora ostavio je klubu i nešto novca za kupnju pojaèanja.

Nowitzki je cijelu svoju 12-godišnju NBA karijeru dosad proveo u Dallasu, a èini se sada posve izvjesnim da æe u tom klubu, èiji je najbolji strijelac u povijesti, i završiti karijeru. Godine 2007. izabran je za najkorisnijeg igraèa (MVP) NBA lige, a Maverickse je odveo do najmanje 50 pobjeda u regularnom dijelu u posljednjih deset sezona. Ipak, nije ih odveo do prstena NBA prvaka, a najbliže tomu bio je 2006. kada je Dallas ispustio vodstvo 2-0 u finalu protiv Miami Heata i na kraju poražen u seriji 4-2.

- Advertisement -

Ukupno je u karijeri Nowitzki na prosjeku od 22.9 koševa, 8.5 skokova i 2.7 asistencija po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE