Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki: Konaèno sam postao “Killer”

“Porazi su me uèinili boljim igraèem” izjavio je u ekskluzivnom razgovoru za Sport Bild njemaèki košarkaš i novi NBA prvak s Dallas Mavericksima Dirk Nowitzki (33).

“Svake sam godine dosad gubio u završnici sezone. Naravno da nije bilo ugodno. No, znao sam zašto se to dogaða. Sada sam, pogotovo u èetvrtim èetvrtinama, daleko bolji igraè na terenu. Ne tonem više kao prije. Malo-pomalo postao sam “Killer”. Bez tolikih se poraza ne bih razvio u ovakvog igraèa” lijepo je objasnio krilni centar, najkorisniji igraè NBA finala u kojem su Mavericksi jednakom mjerom uzvratili Miamiju za 4-2 poraz prije pet godina.

“Taj me poraz u finalu samo gurnuo naprijed. Baš kao i ispadanje u prvom krugu doigravanja od Golden Statea koje je uslijedilo godinu potom. To me uèinilo još gladnijim. Moja je ambicija postala još veæa: želio sam postati još bolji košarkaš.”

Isprièao je takoðer Nowitzki kako se trenutaèno osjeæa:

“Sada sam potpuno prazan. Mentalno iscrpljen. Totalno sam tjelesno presušio. Èak niti na proslavama poèetkom tjedna nisam bio dobre volje. Nisam mogao uživati primjereno. Toliko sam bio fokusiran na taj naslov. Èak niti moj otac, koji je èesto uz mene, nije doputovao na ovaj finale. Nisam želio da me išta makar minimalno odvrati od cilja.”

“Još uvijek ne vjerujem da je sve istina. Kao da sam se odjednom probudio na paradi gradom pri kojoj nas je došlo pozdraviti 250 tisuæa ljudi. Toliko je dojmova i osjeæaja. Moram prièekati nekoliko tjedana da se sve skupa slegne. Tek æu tada razumjeti što se zapravo dogodilo.”

Pitanja o nastupu na Eurobasketu iduæeg rujna nije bilo…

Latest Posts

NE PROPUSTITE