Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki: Mirovina ne dolazi u obzir

Dugogodišnji krilni centar Dallas Mavericksa, Dirk Nowitzki objavio je kako će igrati najmanje još jednu sezonu za Mavse. „Sigurno ne idem u mirovinu. To ne dolazi obzir. Osjećam se sjajno ove godine“, rekao je Nowitzki.

A to potvrđuju i njegove brojke, u regularnoj sezoni imao je u prosjeku 18.3 poena i 6.5 skokova. Unatoč njegovim godinama, Nowitzki i dalje oduševljava svojim potezima. Momčad Mavericksa nema puno igrača na koje se može osloniti u napadu, tako da ovaj fantastični Nijemac to odlično iskorištava i ima sasvim pristojne brojke. Također u doigravanju u seriji protiv Oklahome bio je najtraženija opcija u napadu, a on je imao u prosjeku protiv njih 20.4 poena, 4.8 skokova, te odličan postotak šuta iz igre 49%.

Dirku će sljedeća sezona biti 19. sezona u NBA ligi. Što se tiče ukupno broja poena u povijesti, trenutačno se nalazi na 6. mjestu, a u zabijenim tricama trenutno je na 15. mjestu. Nadamo se kako će ovog budućeg Hall of Famera i u idućoj sezoni zaobići ozljede kako bi mogao oduševljavati ne samo navijače Dallasa, nego i sve ostale ljubitelje košarke diljem svijeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE