Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki: “Nadam se da mi ovo nije posljednja sezona”

Čak i velikani ne odolijevaju okrutnosti vremena. Tako ni Dirk Nowitzki — lojalni i kultni igrač Dallasa, jedan od najvećih i najvažnijih igrača lige ikad, s obzirom na to koliko je pridonio, baš kao naš Dražen, probitku europskih i ostalih neameričkih igrača.

Ovo mu je jubliarna 20. sezona za Dallas, čim je izjednačio rekord Kobea Brynta. Ali Dirk svoju lojalno želi odvesti korak više i igrati još jednu sezonu iza ove. Već ima ugovor do kraja iduće sezone, a šanse da igra iza tog gotovo su nepostojeće. Tako da će se Dirk najkasnije oprostiti od lige za godinu i pol. Dan oproštaja ove legende se bliži, a bit će to istodobno velik dan i velik udarac za NBA.

“Volio bih igrati svaku utakmicu. Nisam siguran koliko realistično to zvuči, ali tako sam pristupio sezoni. Želim biti na parketu s dečkima, kretati se. Morat ću se intezivno odmarati na kraju sezone i vidjeti ću kako ću izgledati. Odluka (hoću li igrati iduće sezone) vjerojatno neće bit donešena sve do ljeta.”

Mark Cuban, vlasnik Mavericksa, uvijek je cijenio Dirka. On bi također htio da Dirk obori i Kobeov rekord, i zaigra s 40 godina i svoju 21. sezonu za klub iz Texasa.

“Nadam se da hoće. Mislim da postoji stvarno dobra šansa da zaigra, jer želi oboriti taj rekord. Nema puno ljudi tu priliku.”

Spomenuo je i uvijek šaljivi i opušteni karakter Dirka:

“I dalje je to onaj stari Dirk. I dalje uživa u igri i žali se kao da su mu 82; i dalje zafrkaje ljude i baca šale.”

Dirk je ranije ovog mjeseca potvrdio Cubanove riječi kad se zabavljao na treningu imitirajući driblinge koje su proslavile sadašnjeg stožernog trenera Mavsa, a bivšeg igrača — Goda Shammgoda.

https://twitter.com/EarlKSneed/status/927928756429344768

Od prošle sezone Dirkove brojke su se srozale: s 14,2 poena pao je na 10,1; s 10,1 skokova pao je na 6,1. Manjak mobilnosti rezultirao je tim da igra na poziciji centra.

Dallas je u procesu rebuildinga i ne iznenađuje slabašni ulazak u sezonu uz omjer 3-12. Ali Mavsi su napravili neke greške iz prošlosti na dratovima, poput tog da su umjesto draftanja Antetokounmpa 2013. željeli uštedjeti novac za dovođenje Dwighta Howarda, koji je na kraju odabrao Rocketse umjesto Mavsa. Srećom za njih, ovogodišnji deveti pick, Dennis Smith Jr., sjajno napreduje i ulijeva optimizam.

“Sve dok se natječemo, pristojna smo momčad”, nastavlja Nowitzki. “Samo moramo pronaći način da uzmemo par pobjeda.”

Nadajmo se da će legenda potrajati dok može i tako oborivši Kobeov rekord zarezati još dublje u povijest.

Latest Posts

NE PROPUSTITE