Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki: Najbolji je James, ali ja opet želim do kraja

Na pitanje tko je po njemu najkorisniji košarkaš osnovnog dijela NBA sezone, krilni centar Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki bez predomišljanja je ispalio: LeBron James.

“James igra senzacionalnu sezonu. Ne samo da puno zabija, veæ je iznimno angažiran na obrambenom planu igre te, kao i uvijek, pri dodavanjima i skokovima”, rekao je 34-godišnji Nijemac u intervjuu za Sport Bild.

Najveæe kandidate za ovosezonski naslov, momèad Miami Heata, James predvodi s treæim najboljim napadaèkim uèinkom u ligi (27,1 koš u prosjeku). Sa 7,9 skokova u prosjeku igra pak svoju najbolju skakaèku sezonu, s obzirom na èinjenicu da mu je dosadašnji rekord bio 7,2 skoka po utakmici.

Kad je u pitanju prsten NBA prvaka, Nowitzki ga sa svojim Dallas Mavericksima ipak ne namjerava samo tako prepustiti Floriðanima ili nekoj drugoj momèadi.

“Kad jednom osjetite draž osvajanja NBA lige, želite taj osjeæaj proživjeti ponovno. Prošle smo godine naslov proslavili u Miamijevoj dvorani. Volio bih kada bismo takve trenutke sreæe mogli priuštiti našim navijaèijma u našoj dvorani. Oni su to svakako zaslužili.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE