Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki: “Neću govoriti ništa sa sigurnošću, ali možda ću igrati i sljedeće sezone”

Legenda Dallas Mavericksa, Dirk Nowitzki, i s 39 godina nastavlja pružati dobre partije. Ove sezone je počeo sve utakmice za svoje Maverickse te bilježi solidnih 11,1 poena i 5,6 skokova. Na pitanje hoće li igrati i sljedeću sezonu, Nowitzki je odgovorio:

“Neću govoriti da ću sigurno igrati, ali možda budem igrao. Osjećam se dobro. Igrao sam sve utakmice do sada. Volio bih odigrati sve 82 utakmice. To bi bilo nevjerovatno s 39 godina. Vidit ćemo kako se tijelo osjeća, no za sada, u redu je.”

Poznato je da se Dirk svake godine odriče dijela svoje plaće kako bi klub imao više novaca za pojačanja. Trenutan ugovor mu je deset milijuna dolara na dvije godine.

“Produžio sam ugovor na dvije godine, očito, kako bih pomogao franšizi te da pomognem mlađim igračima da postanu bolji. Imali smo osjećaj da bi se mogli ‘ušuljati’ u doigravanje i još uvijek ga imamo. Imali smo zasigurno najteži raspored u ligi”, nastavio je najkorisniji igrač Finala 2011.

Dirk je trenutno izjednačen s Kobejem Bryantom po broju odigranih sezona u NBA-u s jednom franšizom. Ako Nowitzki nastupi i sljedeće godine, za Maverickse naravno, bit će prvi igrač u povijesti kojemu je to uspijelo.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE