Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki: Nikada nisam vidio igrača poput Curryja

Iako se u posljednje vrijeme dosta kritika ide na račun današnjeg stila NBA košarke i stavlja se pod pitanje igra Steph Curryja krilo Dallas Mavericksa i po mnogima najbolji neamerički igrač u povijesti lige Dirk Nowitzki ima ogroman respekt prema prošlogodišnjem MVP-u. Nowitzki komentirao je utakmicu između Warriorsa i Oklahome Thundera i performans Curryja kao i nevjerojatni šut za pobjedu i ostao je u nevjerici. Nijemac je na svom twitter profilu izrazio čuđenje i usporedio je igru Curryja kao onu iz video igara.

Dan poslije Dirk je još uvijek bio pod „dojmom Curry„ i imao je kazati sljedeće:

„Nevjerojatno“, započeo je Nijemac te nastavio: „On pogađa neke šuteve koje većina igrača nije u mogućnosti pogoditi ni na treningu. Jednostavno Steph uzima takve šuteve. Uhvatio je ritam u produžetku i djelovao je izvanredno. Momak čim pređe na protivničku polovicu postaje prijetnja, a to je zaista zastrašujuće, do sada neviđeno“, bio je sasvim iskren Dirk.

Nowitzki je također upitan i da li je razmišljao da počne uzimati šuteve kao što Steph radi. Iako je jedan od najboljih strijelaca NBA lige i trenutno je na 6. poziciji vječite liste po broju postignutih poena, Dirk ima drugačije mišljenje:

„Nikada nisam imao sličan raspon šuteva kao Curry, ali njemu je to jednostavno. Čim predribla na vašu polovicu morate ga oprezno čuvati“.

Možda je Nijemac bio malo i skroman što se tiče njega i pogađanja dalekometnih šuteva, ali činjenica je da Curry to radi s nevjerojatnom lakoćom. U pomenutoj utakmici Curry je izjednačio rekord po broju pogođenih trojki na jednoj utakmici, skinuo je Kyle Korvera po broju uzastopnih utakmica s barem jednom pogođenom trojkom i oborio je vlastiti rekord po broju pogođenih trojki u jednoj sezoni. Napominjemo do kraja regularne sezone Warriorsi imaju još 24 utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE