Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki pogodio za slavlje prvaka, Hawksi bolji od Knicksa

NBA prvaci Dallas Mavericksi slavili su šutom Dirka Nowitzkog, šest sekundi prije kraja utakmice, šesti put zaredom u gostima kod Orlando Magica. Bilo je 100:98 za teksaški košarkaški sastav.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (36)
  • Asistencije: Deron Williams (20)
  • Skokovi: Gerald Wallace (18)
  • Ukradene lopte: Gerald Wallace (6)
  • Blokade: Marcus Camby (6)

Zabio je Nijemac, u noæi s petka na subotu, 28 koševa za Maverickse koji su u treæoj èetvrtini zaostajali èak 15 koševa za floridskom momèadi. Jason Terry ubacio je 17 poena, od èega 10 u posljednjoj dionici, a Delonte West i Shawn Marion zabili su svaki po 15. Kod domaæina je najefikasniji bio Jameer Nelson s 24 koša, dok je “superman” Dwight Howard upisao 19 uz 15 skokova. Razlog poraza Magic može potražiti u èak 16 izgubljenih lopti na utakmici iz kojih su košarkaši Dallasa ubacili 20 poena.

Miamijeva trojka Dwyane Wade, Chris Bosh i LeBron James kombinirano je ubacila 86 od 113 poena Heata u 113:101 gostujuæoj pobjedi nad Toronto Raptorsima. Bila je to druga pobjeda u isto toliko veèeri za floridski sastav, dok je kanadskoj momèadi ovo šesti poraz u posljednjih osam utakmica. DeMar DeRozan zabio je 28, a Andrea Bargnani 27 za Raptorse. Jose Calderon upisao je èak 16 asistencija, jednu manje od osobnog rekorda sezone.

Atlanta Hawksi su sa 100:90 slavili u svojoj dvorani protiv New York Knicksa koje danas vodi njihov bivši trener Mike Woodson. Joe Johnson bio je “krvnik” Njujorèana s 28 poena, dok je Willie Green zabio 15 od svojih 20 koševa u posljednjoj èetvrtini. Kod gostiju, koji su igrali bez Amarea Stoudemirea i Jeremyja Lina, najefikasniji je bio Carmelo Anthony s 36 koševa, dok je Iman Shumpert stavio 25. Ovo je bio tek drugi poraz Knicksa pod vodstvom privremenog trenera Mike Woodsona u 10 utakmica.

Najbolji sastav NBA lige, Chicago Bulls, slavio je kod kuæe protiv Detroit Pistonsa 83:71. U utakmici u kojoj su dominirale obrane i slaba realizacija Luol Deng zabio je 20, a Joakim Noah 19, uz 12 skokova, za domaæine, dok je Brandon Knight sa 16 bio najbolji kod gostiju. Bila je to 14. uzastopna pobjeda Chicago Bullsa nad Detroit Pistonsima. Treba reæi da je najkorisniji igraè prošle sezone, Derrick Rose, propustio i devetu utakmicu zaredom zbog problema s preponama. Unatoè tome Bullsima ide jako dobro te su na omjeru 14-5 bez Rosea ove sezone.

Memphis Grizzliesi nisu slavili u Houstonu od travnja 2006. godine, a to im nije pošlo za rukom ni sinoæ. Slavili su Rocketsi 98:89, a najzaslužniji za pobjedu bio je Slovenac Goran Dragiæ s 25 poena. Rudy Gay je ubacio 20 za goste koji su izgubili i 12. zaredom u Houstonu.

Boston Celticsi umanjili su šanse Minnesoti za doigravanje kada su je sa 100:79 porazili u Minneapolisu. Kevin Garnett oèitao je košarkašku lekciju voði Timberwolvesa Kevinu Loveu te ga ogranièio na 22 poena i 11 skokova, a sam je ubacio 24 koša i uhvatio 10 lopti pod obruèima. Paul Pierce pridodao je 21 koš uz devet skokova, a Rajon Rondo je podijelio 17 asistencija za 4. uzastopnu pobjedu kelta.

Prekid niza od 5 uzastopnih poraza uspjeli su napraviti Washington Wizardsi koji su predvoðeni s 20 poena Cartiera Martina na domaæem terenu svladali Philadelphiju 97:76. Za 76erse su po 14 poena ubacili Lou Williams i Thaddeus Young.

Iako su igrali bez svog najboljeg igraèa LaMarcusa Aldridgea, Portland Trail Blazersi uspjeli su pošteno namuèiti Los Angeles Clipperse i tek je Chris Paul polaganjem 5 sekundi prije kraja donio pobjedu Clippersima 98:97. Paul je susret završio s 20 poena i 14 asistencija, dok je kod Portlanda blistao J.J. Hickson koji je uskoèio na mjesto ozljeðenog Aldridgea i postigao 29 poena i 13 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE