Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki potrgao tetivu u srednjem prstu

Rentgensko snimanje nakon utakmice pokazalo je da Dirk Nowitzki nije slomio kost u srednjem prstu lijeve šake tijekom posljednje èetvrtine utakmice u Miamiju.

Ozlijedio se najbolji košarkaš Dallas Mavericksa pokušavajuæi izbiti jednu loptu Chrisu Boshu pri kraju prve utakmice finalne serije NBA doigravanja, koju je Miami kao domaæin dobio rezultatom 92:84.

Seriju æe nastaviti s udlagom na ošteæenom prstu. S obzirom da šutira desnom rukom, te da mu lijeva pri šutu služi samo kao stabilizator, ne oèekuje se da æe ozljeda smetati njegovoj igri.

“Nakon što sam napravio prekršaj, primijetio sam da više ne mogu izravnati prst. Vjerojatno æu morati nositi udlagu do kraja doigravanja, ali bit æe u redu”, rekao je Nowitzki, dok je njegov suparnik s druge strane LeBron James dodao:

“Dešnjak je i to mu neæe smetati. Svejedno æe biti sjajan. Bit æe i dalje isti stari Dirk.”

Kad je u pitanju startni poraz, uskoro 33-godišnji njemaèki krilni centar ne uzbuðuje se previše, barem ne zasad:

“Mi smo veteranska momèad. Ne možemo samo tako pasti zbog jednog poraza. Moramo se vratiti jaèi u utorak. Rekao sam veæ nekoliko puta ove sezone da gostujuæa momèad u startne dvije utakmice bilo koje serije mora biti zadovoljna s trenutaènim remijem. Mi imamo priliku doæi do 1-1 u èetvrtak. Ne želimo u Dallas s 2-0 zaostatkom.”

Da æe njegova momèad igrati bolje u èetvrtak nada se i trener Mavericksa Rick Carlisle:

“Igrat æemo bolje. Siguran sam u to. Imali smo i ovaj put prilika. Šutevi koje obièno pogaðamo nisu ulazili. Èujte, duga je serija. Podesit æemo ruke.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE