Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dirk Nowitzki preskoèio Larrya Birda

Košarkaši Dallasa nastavljaju sjajnu seriju u uvodnom dijelu NBA sezone. U dva dana su dobili dvije jake momèadi s Floride. Prvo su u ponedjeljak pobijedili Miami, a potom u utorak Orlando 105-99.

Bila je to Dallasova šesnaesta pobjeda u zadnjih sedamnaest utakmica, a izgubili su jedino na svom parketu od Milwaukeeja koji je, pak, u utorak deklasirao Lakerse u Los Angelesu sa 98-79.

No, kada je Dallas u pitanju onda je u utorak naveèer mogao slaviti i njemaèki košarkaš, 32-godišnji Dirk Nowitzki. Postigao je protiv Orlanda 17 poena, ali je važno reæi da je pritom došao na 25. mjesto vjeène ljestvice strijelaca u NBA ligi. Još je zvuènije ako se kaže da je èovjek kojeg je prestigao legenda NBA lige, majstorski šuter u dresu Boston Celticsa Larry Bird.

“Poslao mi je Bird sms-poruku nakon utakmice kod Orlanda. Samo je rekao da èestitam Dirku na njegovom dosegu” rekao je trener Dallasa Rick Carlisle, dok je Nowitzki dodao:

“To je zbilja veliki doseg. Biti meðu 25 najboljih strijelaca svih vremena u fantastiènoj ligi, fantastiène povijesti, s fantatiènim košarkašima. Poèašæen sam” rekao je košarkaš koji sada broji 21.798 poena u svojoj NBA karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE