Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki propušta èetiri utakmice kako bi dohvatio formu

Najbolji njemaèki košarkaš Dirk Nowitzki (33) propustit æe najmanje tri sljedeæe utakmice svojih Dallas Mavericksa kako bi riješio probleme s koljenom i fizièki se doveo na pravu razinu.

“Mislili smo da je to dobra odluka za sve. Nisam sretan zbog toga, ali deèkima je bolje kada nisam tamo. To mi daje vremena da uèinim stvari koje nisam mogao posljednjih tjedana kada me koljeno smetalo. Nisam mogao trèati, skakati i raditi stvari koje sam trebao” rekao je Nowitzki koji je sinoæ na gostovanju kod New Orleansa (pobjeda Dallasa 83-81) “odradio” prvu utakmicu pauze.

Trener aktualnih NBA prvaka Rick Carlisle objasnio je kako je Nowitzkom dano osam dana bez prekida da riješi svoje fizièke i kondicijske probleme:

“Nije tu bilo pregovora. Najvažnije je shvatiti da ovo neæe biti tjedan dana odmora. Bit æe to radni tjedan i èeka ga veliki napor. Ako sve proðe kako bismo htjeli, do kraja sljedeæeg tjedna bit æe spreman za igru.”

Nowitzki je ove sezone igrao sa zaštitnom nogavicom na desnom koljenu i na trenutke se znao požaliti na ukoèenost i iritaciju. Trenutno je na prosjeku od 17.5 koševa po susretu, što je skoro èetiri koša manje od njegovog prosjeka u karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE