Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki sa zvukom sirene za pobjedu, Warriorsi svladali Pistonse

U noći s ponedjeljka na utorak odigrano je pet utakmica najjače košarkaške lige svijeta (NBA), a najuzbudljivije je bilo u New Yorku gdje su gosti iz Dallasa slavili sa zvukom sirene.

Njemački reprezentativac Dirk Nowitzki uputio je šut preko Carmela Anthonyja, malo iza linije slobodnog bacanja, svega dvije sekunde prije kraja regularnog dijela utakmice. Lopta je pogodila stražnji dio obruča, pa se pri povratku nazad odbila od prvog u zrak, te potom čisto prošla kroz mrežicu za pobjedu 110:108.

Nowitzki je tako upropastio sjajnu večer Anthonyja (44 poena, 9 skokova) koji je praktički samostalno vratio Knickse u igru, koji su pak minutu i pol prije kraja zaostajali osam poena. Zapravo, sjajnu mu je utakmicu pokvario J. R. Smith koji je uzeo težak i nerezonski šut pri posljednjem napadu Knicksa, no pokušaj iznuđivanja prekršaja mu nije uspio.

Najbolji strijelac Dallasa bio je Vince Carter s 23 poena, Monta Ellis je dodao 22, dok je Nowitzki ubacio svega 15 u trećoj uzastopnoj pobjedi Mavericksa. New York je pak izgubio šest od posljednjih sedam susreta, te je trenutno 15 utakmica u zaostatku za 50 postotnim učinkom pobjeda i poraza (21-36).

Golden State je upisao četvrtu pobjedu zaredom slavivši kod Detroit Pistonsa 104:96. Stephen Curry bio je na pragu triple-double učinka s 19 poena, devet asistencija i osam skokova, a pomoć je u jednakom broju koševa dobio i od Klaya Thompsona. Detroit je s novim trenerom Johnom Loyerom upisao i peti poraz u posljednjih sedam utakmica.

Warriorsi su igrali još jednu utakmicu bez odličnog centra Davida Leeja (želučani virus), no momčadi se vratio australski centar Andrew Bogut koji je odigrao 29 minuta prije nego li je zaradio šestu osobnu pogrešku. Ključ Golden Stateove pobjede bio je učinak pričuvnih igrača. Klupa Warriorsa zabila je čak 42 poena, dok je klupa Pistonsa ubilježila svega 15.

Los Angeles Clippersi i Jamal Crawford nastavili su tamo gdje su stali večer ranije u Oklahoma Cityju. Clippersi su slavili kod New Orleansa sa 123:110, a Crawford je ubacio sedam trica na putu do učinka od 24 poena. Kompletna je petorka losanđeleškog kluba bila dvocifrena po broju poena, plus još dvojica igrača s rezervne klupe.

Chris Paul je u svojem novom povratku u New Orleans ubilježio 19 poena i 13 asistencija, dok je Blake Griffin pridodao 22 koša. Kod domaćina je Anthony Davis zabio 26, uz 11 skokova.

NBA rezultati, 24. veljače:

Philadelphia 76ers – Milwaukee Bucks 110 : 130
Detroit Pistons – Golden State Warriors 96 : 104
New York Knicks – Dallas Mavericks 108 : 110
New Orleans Pelicans – Los Angeles Clippers 110 : 123
Utah Jazz – Boston Celtics 110 : 98

Latest Posts

NE PROPUSTITE