Nowitzki sve bliže nastupu na Europskom prvenstvu

Najbolji njemaèki košarkaš svih vremena Dirk Nowitzki sve je bliže nastupu na Europskom prvenstvu u Litvi ove godine, a konaènu odluku donijet æe iduæeg tjedna.

Nijemac bi volio nastupiti na Olimpijskim igrama iduæe godine u Londonu, a jedini naèin da to ostvari je da pomogne svojoj Njemaèkoj u Litvi da se domogne mjesta koje vodi izravno ili barem u kvalifikacije za London.

“Ne vjerujem da æu nakon Londona imati priliku zaigrati na iduæim Olimpijskim igrama. Oèekujem da æu igrati još tri, èetiri godine košarku u Dallasu na najvišoj razini” rekao je u intervjuu za Der Spiegel Nowitzki.

U prilog Nijemcima ide i odluka NBA lige o lockoutu zbog kojeg æe poèetak najjaèe košarkaše lige svijeta biti odgoðen. Najkorisniji igraè NBA finala posljednji je put zaigrao za Njemaèku na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Zatim je propuštao Europsko prvenstvo u Poljskoj 2009. i Svjetsko prvenstvo prošle godine u Turskoj. Nowitzki, sedam puta proglašen za najboljeg košarkaša Europe, predvodio je Njemaèku na Svjetskom prvenstvu 2002. kada su uzeli broncu, odnosno na Europskom prvenstvu 2005. kada su se Nijemci okitili srebrom.