Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki sve bliže nastupu na Europskom prvenstvu

Najbolji njemaèki košarkaš svih vremena Dirk Nowitzki sve je bliže nastupu na Europskom prvenstvu u Litvi ove godine, a konaènu odluku donijet æe iduæeg tjedna.

Nijemac bi volio nastupiti na Olimpijskim igrama iduæe godine u Londonu, a jedini naèin da to ostvari je da pomogne svojoj Njemaèkoj u Litvi da se domogne mjesta koje vodi izravno ili barem u kvalifikacije za London.

“Ne vjerujem da æu nakon Londona imati priliku zaigrati na iduæim Olimpijskim igrama. Oèekujem da æu igrati još tri, èetiri godine košarku u Dallasu na najvišoj razini” rekao je u intervjuu za Der Spiegel Nowitzki.

U prilog Nijemcima ide i odluka NBA lige o lockoutu zbog kojeg æe poèetak najjaèe košarkaše lige svijeta biti odgoðen. Najkorisniji igraè NBA finala posljednji je put zaigrao za Njemaèku na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Zatim je propuštao Europsko prvenstvo u Poljskoj 2009. i Svjetsko prvenstvo prošle godine u Turskoj. Nowitzki, sedam puta proglašen za najboljeg košarkaša Europe, predvodio je Njemaèku na Svjetskom prvenstvu 2002. kada su uzeli broncu, odnosno na Europskom prvenstvu 2005. kada su se Nijemci okitili srebrom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE