Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki: U Njemaèkoj svi igraju nogomet, pa i ja

Njemaèki super-popularni košarkaš Dirk Nowitzki, NBA prvak s Dallas Mavericksima prošle sezone, progovorio je i o nogometnim temama.

U NBA ligi je na snazi još uvijek lockout, neizvjesno je kada bi mogla poèeti nova sezona i hoæe li je uopæe biti. Nowitzki je u utorak posjetio Pizza Hut Park i svjedoèio porazu domaæeg Dallasa od Toronta 3-0 u C skupini CONCACAF Lige prvaka, kojim se momèad Dallasa oprostila od daljnjeg natjecanja. Dopao mu se 21-godišnji krilni napadaè Dallasa i amerièki reprezentativac Brek Shea.

“Prilièno je dobar. Ima odliènu lijevu nogu, dosta je brz za svoju visinu (191 cm, op.a) i ima dobar centaršut. Zanimljiv je i talentiran igraè i nadam se da æe nastaviti napredovati”, ponudio je svoj dojam slavni košarkaš.

Potom je prokomentirao izbor svog sunarodnjaka Jürgena Klinsmanna na poziciji izbornika amerièke nogometne reprezentacije.

“Bio sam uzbuðen kada sam saznao. Mislim da je obavio odlièan posao za njemaèku reprezentaciju kada smo osvojili treæe mjesto na Svjetskom prvenstvu 2006. godine. Podoban je i za obnašanje dužnosti amerièkog izbornika. Zna nogomet, dugo živi u SAD-u i gleda utakmice amerièkog nogometnog prvenstva. Prema tome, zna igraèe, poznat mu je sustav. Mislim da æe se dobro uklopiti. Dosada nije baš puno pobjeðivao s reprezentacijom SAD-a, ali vjerujem da je igraèima potrebno još malo vremena da se upoznaju s njegovim sustavom i metodama rada i priviknu na njih. Bit æe Klinsmann dobar za SAD”, veli Nowitzki, MVP finala doigravanja prošle sezone u NBA ligi.

Potom je bio upitan i za aktivnosti nekih drugih NBA zvijezda u nogometnim vodama. Ponajbolji košarkaš današnjice, krilni igraè Miami Heata LeBron James (27), prošlih dana je obišao Anfield Road, stadion engleskoga nogometnog Premierligaša Liverpoola, èiji je djelomièni vlasnik, dok je Steve Nash, Dirkov veliki prijatelj i bivši suigraè u Dallasu, suvlasnik u Vancouver Whitecapsima.

“Ne znam za LeBrona, ali definitivno znam da je Steve odrastao uz nogomet. Njegov tata je bio nogometaš u Engleskoj i veliki je navijaè Tottenhama. Steveov brat Martin je igrao za Whitecapse i kanadsku reprezentaciju. Steve je definitivno odrastao uz nogomet, baš kao i ja.”

Potom je pojasnio ovu zadnju reèenicu…

“U Njemaèkoj svi igraju nogomet. Igrao sam ga i ja na ulici, kao i svi, iako nikada nisam bio èlan nekog kluba. Vjerojatno sam bio previsok za profesionalni nogomet. No, znam ponešto, nemam lošu desnu nogu. Nogomet nudi zabavnu atmosferu zbog navijaèa. Naroèito u Europi, kada ih vidite kako su ”ludi” za utakmicama. Nogomet je zabavna igra uz zabavnu atmosferu”, zakljuèio je Nowitzki.

Latest Posts

NE PROPUSTITE