Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki u posljednjoj èetvrtini donio pobjedu Dallasu

Drugi meðusobni susret u ovogodišnjem doigravanju odigrali su Dallas Mavericksi i Portland Trail Blazersi. Kao i u prvom susretu, pobjedu su odnijeli domaæini, Mavericksi, te se serija sada seli u Portland.

Za ovu pobjedu Dallas može ponajviše zahvaliti dvojici veterana, Jasonu Kiddu i Predragu Stojakoviæu koji su zajedno ubacili 8 trica i time održavali Dallas u egalu sve do posljednje èetvrtine kada je Dirk Nowitzki preuzeo i dovršio utakmicu. Stojakoviæ je postigao pet trica, èime je izjednaèio svoj rekord doigravanja. Ukupno je postigao 21 poen, a Kidd je sa svoje tri trice došao do brojke od 18 poena, 8 asistencija i 4 skoka na utakmici. Niti jedan drugi igraè Dallasa, osim spomenute dvojice, nije postigao tricu na ovoj utakmici.

Utakmicu su nešto bolje otvorili igraèi Portlanda te su tijekom prve èetvrtine imali vodstvo 17-9, ponajviše zahvaljujuæi Geraldu Wallaceu i LaMarcusu Aldridgeu. Dallas je stalno bio blizu, ali nikako nije mogao prijeæi u vodstvo. To se ipak dogodilo nakon pogoðenog slobodnog bacanja Kidda za 41-40, no to nije dugo trajalo, Portland je ubrzo vratio prednost te se na poluvrijeme otišlo s jednim košem prednosti za gostujuæu ekipu.

Treæu èetvrtinu otvorio je Kidd tricom i od tada Dallas više nije ispuštao vodstvo iz ruku, iako je Portland stalno bio na koš ili dva zaostatka. U posljednjoj èetvrtini stvar je u svoje ruke preuzeo Nowitzki te sa 14 poena u tom razdoblju osigurao Dallasu miran završetak utakmice i vodstvo u seriji 2-0. Nowitzki je utakmicu završio sa 33 poena i 7 skokova.

Kod Portlanda je standardno dobar bio Aldridge sa 24 poena i 10 skokova, a Wallace i Miller dodali su po 18 poena. Wesley Matthews odigrao je bolje nego prvu utakmicu te postigao 13 poena, no nedovoljno da bi Portland uspio ugroziti Dallas na njihovom terenu.

Sljedeæa utakmica igrat æe se u Rose Gardenu, dvorani Blazersa 22. travnja u 04.30h po srednjoeuropskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE