Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki upisao triple double, porazi Lakersa i Spursa

Sinoæ je u NBA ligi odigrano pet utakmica, uz jednu gostujuæu pobjedu Raptorsa na gostovanju u Charlotti.

Netsi najlošija momèad lige neoèekivano je na domaæem terenu došla do desete ovosezoneske pobjede pobjedivši favorizirane Spurse. Iako su ove sezone konkurirali za najlošiji score u povijesti lige, na opæe oduševljenje njihovih navijaèa to se nije dogodilo. Najlošiji score i dalje drži momèad 76ersa iz sezone 1972/73 (9-74). Spursi su igrali bez ozlijeðenog Ginobilia što se itekako osjetilo na terenu i nisu imali naèina da zaustave Lopeza i Harrisa koji su zajedno ubacili 39 koševa uz 14 skokova.  Spurse je predvodio George Hill sa 19 koševa i 4 asistencije i Tim Duncan sa 13 koševa i 12 skokova.  

Nakon utakmice trener Spursa Gregg Popovich je izjavio: “Netsi su dobro odigrali i na kraju posve zasluženo slavili. Trudili su se svih 48 minuta i na kraju im se taj trud isplatio.”

Vodeæa momèad lige Lakersi su neoèekivano poraženi na gostovanju kod Hornetsa. Bryant je tokom cijele utakmice pokazivao nervozu što se odrazilo na njegovu igru, ali i na igru cjelokupne momèadi. Šestorica igraèa upisalo je dvoznamenkasti broj koševa, a prednjaèili su Chris Paul sa 15 koševa i 13 asistencija i David West sa 20 koševa i 7 skokova. Lakerse su predvodili Kobe Bryant sa 31 košem i 5 skokova i Pau Gasol sa 26 koševa i 22 skoka.

Nakon utakmice Lamar Odom je izjavio: “U obrani smo odigrali jako loše i mislim da je to kljuè našeg poraza.”

U pobjedi Mavsa nad Nuggetsima, Dirk Nowitzki je upisao svoj drugi triple double u karijeri, ubacio je 34 koša, uz 10 skokova i isto toliko asistencija. Carmelo Anthony je odigrao jednu od lošijih utakmica ove sezone, ubacio je 10 koševa uz 9 skokova.

Rezultati:

Charlotte Bobcats – Toronto Raptors 101:103
New Jersey Nets – San Antonio Spurs 90:84
New Orleans Hornets – Los Angeles Lakers 108:100
Dallas Mavericks – Denver Nuggets 109:93
Utah Jazz – New York Knicks 103:98

Latest Posts

NE PROPUSTITE