Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki se pridružio Bryantu i Duncanu

Prošlogodišnji MVP finala, [igrac ime=”Dirk Nowitzki”], je bez obzira na tanak poèetak njegovih Mavericksa u novoj NBA sezoni, imao razloga za slavlje. Naime, veæ siguran putnik u Kuæu slavnih je u pobjedi protiv Phoenix Sunsa, osim ubaèenih 20 koševa i 7 asistencija, odigrao svoju tisuæitu utakmicu u NBA ligi.

Ono što ovaj jubilej èini posebnim je èinjenica da su samo tri igraèa, od njih 11,  tisuæu utakmica odigrali za jednu ekipu. To su Kobe Bryant (Lakers), Tim Duncan (Spurs), i sada Dirk za Mavse. Po svemu sudeæi, uskoro æe im se prikljuèiti i Paul Pierce (Celtics, 968 utakmica). Ova èetiri igraèa su zadnjih desetak godina èinila okosnicu najboljih NBA ekipa, koje su odnosile titule NBA prvaka.

No, osim po broju utakmica, Nowitzki je ušao u povijest kao jedini igraè uz Jasona Kidda koji je zabio 1200 trica i imao više od 8000 skokova. Dirk je u svojih 1000 utakmica zabio 1201 tricu i uhvatio 8534 skoka, a Kidd je zabio 1807 trica uz 8232 skoka. Sve èestitke legendi NBA košarke, uz želje da ovakvih rekorda bude još više.

Latest Posts

NE PROPUSTITE