Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Za trajanja štrajka dobro æu se odmoriti”

Treninzima se njemaèki košarkaš Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki, najkorisniji igraè prošlosezonskoga NBA finala, neæe vraæati do kasnog listopada.

Planira 33-godišnji krilni centar uzeti jednomjeseèni odmor, a nipošto tražiti europski klub u kojem æe igrati do svršetka igraèkog štrajka u NBA ligi. Njegovu æe odluku promijeniti samo eventalan nagli sporazum izmeðu udruženja igraèa i vlasnika klubova koji bi doveo do potpisivanja kolektivnog ugovora i poèetka priprema svih 30 NBA klubova.

“Malo æu se napokon maknuti i uzeti zasluženi odmor koji dosad nisam stigao uzeti. To je moj plan”, kazao je Nijemac u izjavi za ESPN.

Takoðer je rekao da æe na odreðeno vrijeme povuæi iz reprezentacije, premda ne i zauvijek.

“Neæu se zasad opraštati od nacionalne selekcije, ali neæu niti obeæati da æu ponovno igrati za Njemaèku. Uzet æu nekoliko godina odmora, pa æemo vidjeti. Imam 33 godine, 13-godišnju NBA-karijeru iza sebe s prosjekom od gotovo stotinu utakmica godišnje. Moram najprije vidjeti kako æe u vremenu koje dolazi reagirati moje tijelo.”

Dao je Nijemac naslutiti da æe pauzirati najmanje do Eurobasketa 2013. godine u Sloveniji, pa èak i na tom turniru. Ostavio je vrata otvorena za Eurobasket 2015. godine, kada æe imati 37 godina. Možda æe, misli sada, tada željeti pomoæi nacionalnoj selekciji pri pokušaju plasmana na Olimpijske igre u Rio de Janeiro 2016. godine.

Na takvo ga promišljanje tjera talent koji je napokon primijetio meðu njemaèkim mlaðim košarkašima.

“Nije sporno da talentiranih košarkaša sada ima. Sada je samo na trenerima da te talente isprate na pravi put”, završio je Nijemac, koji je u ponedjeljak takoðer gostovao na njemaèkoj televiziji Sport1.

Latest Posts

NE PROPUSTITE