Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nuggetsi dočekuju “vruće” Lakerse, Boston kod Jazzera

Večeras će se u NBA ligi odigrati samo četiri utakmice. Dvoboj večeri odigrat će se u Pepsi Centru gdje će domaći Nuggetsi ugostiti Los Angeles Lakerse, koji su u vrlo dobroj formi u posljednje vrijeme i nižu pobjede kako bi “uhvatili” doigravanje. Zanimljivo bi trebalo biti i u posljednjem susretu dana, između Celticsa i Jazzera.

Toronto Raptors (23-33) – Washington Wizards (17-37) 01.00

Dvoboj ekipa koje su mnoge iznenadile u posljednje vrijeme svojim dobrim igrama. Postavlja se pitanje što bi bilo da su ovako igrali od početka sezone, no razlozi njihovih dobrih igara su jasni. Raptorsi su u svoje redove putem razmjene doveli Rudyja Gaya, a Wizardsima se nakon ozljede vratio John Wall. Raptorsi imaju 6 pobjeda u zadnjih 7 susreta, a posljednje slavlje upisali su na svome terenu protiv Knicksa rezultatom 100:98. Najbolji je bio upravo Gay s 32 poena i 7 skokova, dok je DeMar DeRozan ubacio 18 poena uz 6 asistencija. Wizardsi imaju dvije uzastopne pobjede, protiv snažnih protivnika, Nuggetsa i Rocketsa, te pokazuju potencijal kojeg ekipa posjeduje. Svladali su Houston rezultatom 105:103, a najbolji je bio rookie Bradley Beal s 21 poenom, dok je sjajan bio i John Wall s 12 poena i 11 asistencija.

U prvoj polovici sezone ovo bi bio negledljiv susret, no sada je to uzbudljiv dvoboj u kojemu se ne zna pobjednik. Mi ćemo prednost staviti na stranu domaćina, Toronto Raptorsa.

Detroit Pistons (22-36) – Atlanta Hawks (31-23) 01.30

I Pistonsi su ekipa koja je napredovala nakon obavljene razmjene, kojom su doveli razigravača Josea Calderona. Ipak, u posljednje dvije utakmice upisali su dva vrlo uvjerljiva poraza, oba od Pacersa. Prvo su izgubili u gostima rezultatom 114:82, a zatim i na domaćem parketu s 90:72. Indiana je trenutno momčad koja igra fantastično i ovakvi porazi ne trebaju čuditi niti obeshrabriti navijače Pistonsa. U dvoboju na svome parketu najbolji je bio Will Bynum s klupe koji je ubacio 15 poena, dok je Greg Monroe ubacio 12 poena uz 12 skokova. O Hawksima se najviše pisalo posljednjeg dana prijelaznog roka, no ništa se nije dogodilo budući da je Josh Smith ostao član Hawksa. Sada mogu bez ometanja igrati do kraja sezone, te su u posljednja dva susreta upisali dvije pobjede. Posljednje slavlje došlo je protiv Milwaukee Bucksa rezultatom 103:102, a najbolji su bili Jeff Teague i Al Horford s po 23 poena. Treba istaknuti i Devina Harrisa s 21 poenom uz šut iz igre 7/11.

Mogla bi ovo biti neizvjesna utakmica, a kao pobjednika vidimo momčad Hawksa.

Denver Nuggets (35-22) – Los Angeles Lakers (28-29)  03.00

Denver Nuggetsi su pobjedom 113:99 kod Charlotte Bobcatsa isprali gorak okus nakon iznenađujućeg poraza kod Washington Wizardsa. Prvi dio utakmice je bio dosta izjednačen, uz malu prednost Nuggetsa. U drugom su ubacili u višu brzinu i domaćini to nisu mogli pratiti, te je Denver zasluženo došao do pobjede. Od šest dvoznamenkastih igrača Denvera najefikasniji je bio Ty Lawson s 20 koševa. Večeras će imati mnogo više problema jer u grad im dolaze Los Angeles Lakersi koji su u naletu, te su mnogo poboljšali svoju igru s početka sezone. Lakersi su sinoć gostovali kod Dallas Mavericksa i tamo upisali pobjedu do 103:99. U jednoj vrlo izjednačenoj i uzbudljivoj utakmici Lakersi su se bolje snašli u završnici i sada su samo jednu pobjedu udaljeni od 50 posto uspješnosti u sezoni. Igrač utakmice je bio Kobe Bryant koji je zabio 38 koševa, imao 12 skokova i podijelio sedam asistencija. Potporu je imao u veteranu Steve Nashu koji je zabio 20 koševa. Opet je podbacio Dwight Howard koji je zabio samo 9 koševa, premalo s obzirom na velika očekivanja.

U ovoj run&gun dvoboju prednost dajemo domaćinima koji na svojem terenu djeluju moćno, a također je gostima ovo back-to-back utakmica pa bi se mogao osjećati umor nakon jučerašnje utakmice.

Utah Jazz (30-24) – Boston Celtics (29-27)  03.00

Momčad Utah Jazza je u subotu poražena na gostovanju kod Los Angeles Clippersa, gdje su poraženi  rezultatom 107:94. Do odmora je utakmica protekla u egalu, no u nastavku su Jazzeri odigrali vrlo loše, te su dozvolili Clippersima da odu na dvoznamenkastu prednost koju do kraja više nisu ispustili. U porazu najbolji je bio Gordon Hayward sa svoja 23 koša. Večeras u svojoj EnergySolutions Areni dočekuju Boston Celticse i s obzirom na omjer u njoj (21-6) favoriti su u ovoj utakmici. Boston je sinoć poražen na gostovanju kod Portlanda s 92:86. Minutu i pol prije kraja utakmice momčadi su bile izjednačene 86:86, no tada domaćini rade završnu seriju od 6:0 i dolaze do vrijedne pobjede kojom su prekinuli niz od sedam poraza. Veterani Paul Pierce i Kevin Garnett su bili najefikasniji kod Celticsa s 23, odnosno 20 koševa. Ovim gostovanjem kod Jazzera Boston završava gostujuću turneju od pet gostovanja, a dosad su upisali jednu pobjedu i tri poraza.

Očekujemo pobjedu Utah Jazza koji na svojem terenu pruža vrlo dobre partije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE