Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nuggetsi, Hornetsi, Lakersi i Heat izgubili po igraèa

Èetvorica NBA igraèa odluèila su riskirati i nešto prije proglašenja lockouta odluèili su postati slobodni igraèi. Dok traje lockout oni ne mogu pregovarati sa zainteresiranim ekipama nego samo individualno trenirati i nadati se što skorijem razrješenju situacije oko kolektivnog ugovora.

Uprava Denver Nuggetsa i njihov brazilski centar Nene nisu uspjeli postiæi dogovor o ugovoru vrijednom 12 milijuna dolara po sezoni. Standardni èlan prve petorke Nuggetsa o ugovoru se mogao izjasniti do posljednjeg dana prije lockouta, kada se i izjasnio da neæe odraditi posljednju sezonu ugovora u Coloradu.

Slièna situacija samo sa drugim protagonistima dogodila se na Zapadu, toènije u momèadi iz New Orleansa. Standardni èlan prve petorke David West još od 2003. godine, kada su ga Hornetsi izabrali kao 18. pick na draftu, nije postigao dogovor sa èelnicima kluba.

Nakon mjeseci razmišljanja o odluci okružen svojim bližnjima odluèio sam da æu promijeniti sredinu u kojoj igram. Smatram da neæu pogriješiti”, rekao je West za medijsku kuæu ESPN.

Shannon Brown, poznat po svojim letaèkim sposobnostima, odluèio je raskinuti ugovor s Los Angeles Lakersima i tako postati slobodan igraè. Iako je sada lockout, igraè i njegov agent smatraju da je ovo najbolje vrijeme za izlazak na slobodno tržište i oèekuju brojne ponude za igraèa nakon završetka “štrajka”.

I Miami Heat je na isti naèin ostao bez jednog svog igraèa. Dan prije lockouta James Jones je objavio kako raskida svoj ugovor sa Miamijem i kako odlazi na tržište slobodnih igraèa. Ipak, Jones još uvijek u vidu ima povratak u momèad Erika Spoelstre.

“Odluèio sam postati slobodan igraè”, izjavio je Jones. “Moj cilj je pronaæi sredinu koja æe mi najviše odgovarati, a moguæe je da æe to biti Miami.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE