Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nuggetsi kod Bullsa, Knicksi i Bucksi u izravnom dvoboju

Iako smo i juèer imali sjajnu veèer u NBA ligi niti za danas ne vjerujemo da æe ponestati akcije i zanimljivosti. Veæ u 1 sat iza ponoæi nas oèekuje gostovanje Heata kod Pacersa gdje æe tražiti èetvrtu ovosezonsku pobjedu protiv domaæina. Pola sata kasnije zapoèinje vjerojatno najzanimljiviji susret veèeri gdje Milwaukee gostuje u Madison Square Gardenu u izravnom dvoboju za 8. poziciju Istoène konferencije. Vatreno æe biti i u Chicagu gdje stiže Denver a posljednji susret veèeri æe biti odigran u Staples Centru gdje kod Clippersa stižu Hornetsi.

Toronto Raptors – Orlando Magic  01.00

Toronto nakon zanimljive i neizvjesne utakmice protiv Chicaga doèekuje Orlando. Ovo im je treæi i posljednji ovosezonski susret. U prijašnjim utakmicama je obje pobjede upisao Orlando. U toj posljednjoj utakmici protiv Bullsa su izgubili 102:101 nakon produžetka. Istaknuli su se Jose Calderon (20 poena, 10 asistencija i 6 skokova) i James Johnson (20 poena, 8 skokova). Taj rezultat je unatoè porazu pozitivan zbog toga što su osim poèetne petorke na klupi imali samo tri igraèa. Njihovi veèerašnji gosti su posljednju utakmicu igrali na svom terenu. Upisali su novu pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa 93:80. Najviše poena je upisao Ryan Anderson (17), a kao i obièno dobar je bio Dwight Howard sa double-doubleom (16 poena i 13 skokova). Što se tièe ozljeda: Torontu su upitni DeMar DeRozan i Jerryd Bayless, dok je Magicu upitan Von Wafer.

Oèekujemo izjednaèenu utakmicu, a malu prednost dajemo Raptorsima zbog domaæeg terena.

Washington Wizards – Detroit Pistons  01.00

Washington, (11-37) koji je upisao tri poraza u nizu doèekuje Detroit (16-32) koji ima pet poraza u nizu. Ovo im je drugi ovogodišnji susret (u prvom je pobijedio Washington). Wizardsi su posljednju utakmicu igrali u Bostonu. U porazu 76:88 najviše poena je upisao Jordan Crawford (20), a dobar je bio i Kevin Seraphin (15 poena i 11 skokova). Jedan od razloga poraza je i loša realizacija šuta (35%). Detroit je pretrpio poraz od èak 22 poena razlike od New York Knicksa (79:101). Najviše poena je upisao Ben Gordon (20), a slijedio ga je po broju poena Greg Monroe (12). I oni su imali lošu realizaciju (37%). Washingtonu neæe nastupiti Andray Blatche i Rashard Lewis, dok je Nene upitan. Detroitu su upitni Will Bynum i Rodney Stuckey.

Malu prednost dajemo Wizardsima zbog domaæeg terena.

Charlotte Bobcats – Boston Celtics 01:00

Susret posljednje i sedme ekipe Istoka. Ovo im je drugi susret. U prvom je pobjedio Boston. Bobcatsi su posljednju utakmicu igrali u New Jerseyu te su izgubili 89:102. Najbolje je odigrao igraè sa klupe, Byron Mullens koji je upisao double-double (17 poena i 10 skokova). Od ostalih igraèa se nije nitko posebno istaknuo. Celticsi su posljednju utakmicu igrali protiv Washingtona na svom terenu te su pobjedili 88:76. Najviše poena je postigao Avery Bradley (23)  koji je nastupio kao zamjena ozlijeðenom Rayu Allenu. Standardno dobar je bio Paul Pierce sa 21 poenom i 8 skokva. Obje ekipe su hendikepirane ozljedama. Bobcatsima neæe nastupiti Eduardo Najera, dok je DeSanga Diop upitan. Što se tièe Celticsa, neæe im nastupiti Jermain O’Neal, Ray Allen, Jeff Green, a Mikael Pietrus je upitan.

Prednost dajemo Bostonu koji ima kvalitetniji roster.

Indiana Pacers – Miami Heat  01.00

Ovo je èetvrti i posljednji sraz ove dvije ekipe. U sva tri prethodna puta je slavio Miami iako se i Pacersima davalo šanse radi oèite prednosti pod košem. No uvijek bi James odnosno Wade odnijeli prevagu na stranu svoje ekipe i tako bi Indiana izvisila. Veèeras domaæin ima odliènu priliku za uzvratiti im barem sa jednom pobjedom za ta tri poraza. Imali su dan odmora nakon sjajne partije u Milwaukeeu i pobjede 125:104. Samo jedan igraè, Tyler Hansbrough, ima problema sa ozljedom ali bi trebao ipak nastupiti veèeras. Gosti iz Miamija (35-12) su juèer pretrpjeli poraz nakon èetiri uzastopne pobjede. Prvi ovosezonski susret sa Oklahomom je bio koban po njih jer su im nanijeli najteži poraz dosad. Poraženi su sa 103:87 u susretu gdje su imali èak 21 izgubljenu loptu te 5 skokova i 9 asistencija manje od protivnika. Veèers se najviše oèekuje od Jamesa koji je ove sezone protiv Indiane znao odigrati maestralne partije. Jedino je Mike Miller još uvijek out te naæe nastupiti.

Iako su umorniji od veèerašnjeg domaæinu prednost dajemo Heatu radi toga što James i Wade rijetko kada pretrpe dva uzastopna poraza.

New Jersey Nets – Utah Jazz  01.30

Sredinom sijeènja su Netsi gostovali kod Jazzera te pretpjeli poraz od 13 poena razlike. Sada bivša ekipa Williamsa dolazi u New Jersey pa domaæini oèekuju drugaèiji obrat. Netsi (16-34) su napokon osjetili pobjedu prekjuèer kada su im gostovali Bobcatsi. U slavlju 102:89 se najviše iskazao Humphries sa odliènim double-double uèinkom od 20 poena i 16 skokova. Pratio ga je i sjajni Deron Williams sa 19 poena i 14 asistencija. Veèeras æe svakako biti najveæa prijetnja gostima te bi ako ponove ovakvu predstavu mogli slaviti. Nakon jedne od najdužih utakmica u povijesti NBA lige, Utah dolazi veæ veèeras pod noge novom protivniku. Poslije sjajnog niza od šest pobjeda pokleknuli su upravo juèer kod Atlante nakon èak èetiri produžetka 139:133. Na poluvremenu su gubili sa 15 poena razlike no uspijeli su se sabrati i vratiti susret u neizvjesnost te ga takvim održati sve do posljednjih minuta zadnjeg produžetka. Uz èak sedam igraèa sa dvoznamenkastim brojem poena najviše se istaknuo Al Jefferson sa 28 i 17 skokova a ništa lošiji nije bio i suigraè mu pod košem, sjajni Paul Millsap sa 25 ubaèaja, 13 skokova te 4 asistencije. Iako su puno bolja ekipa od Netsa veèeras im nimalo neæe biti lako jer nakon tako napornog susreta može se pokleknuti protiv bilo koga. Zato bi im bilo makar malo olakšanje kada bi se uspio oporaviti Raja Bell te zaigrati.

Inaèe bi Utah bila veliki favorit no za veèeras im dajemo tek sitnu prednost jer su juèer odigrali definitivno najiscrpljujuæi susret sezone.

New York Knicks  – Milwaukee Bucks  01.30

New York Knicksi (24-25) su se nakon neugodnog poraza od Toronto Raptorsa vratili na pobjednièke staze. Ugostili su Detroit Pistonse koje su s lakoæom dobili 101:79. Na odmoru je veæ bilo ugodnih +12, da bi u nastavku  ta prednost rasla i do najviših 24. Igraèi prve petorke su zadnju èetvrtinu mirno odgledali s klupe, te se nisu previše umorili. Amare Stoudemire je sa svojih 17 koševa bio prvi strijelac domaæina, a vrijedi spomenuti i double-double uèinak Tysona Chandlera od 15 koševa i 17 skokova. Milwaukee Bucksi (22-26) su nakon šest uzastopnih pobjeda malo popustili, te su kod kuæe izgubili od Indiana Pacersa sa 104:125. Cijelu utakmicu su gosti bili ti koji su vodili, a najviše sa 23 koša prednosti.  Razlog poraza leži u tome što su najbolji igraèi Bucksa imali loš šut tu veèer, ali i gosti su izveli èak 39 slobodnih bacanja naspram 18 domaæina.  U porazu je najviše zabio Ersan Ilyasova 22 koša, dok je Brandon Jennings odigrao jednu lošu partiju, 12 koševa (5/16 šut) i 5 asistencija.

Nakon dolaska novog trenera New York je podigao razinu svoje igre i danas bi u svom MSG-u trebali svladati Milwaukee.

Chicago Bulls –  Denver Nuggets  02.00

Chicago (40-10) je u nizu od èetiri pobjede, a zadnju su ostvarili kod kuæe nakon produžetka 102:101 protiv Toronto Raptorsa.  Iako veæ šest utakmica zaredom igraju bez Derricka Rosea, to se na njihovoj igri vidi mnogo manje, nego što je to bio sluèaj prošle sezone. Protiv Toronta nisu bili jako uvjerljivi, no glavno da je pobjeda upisana. Carlos Boozer je sa 24 koša bio najefikasniji, a odmah do njega su bili C.J. Watson i Luol Deng sa po 23 koša. Derrick Rose æe danas propustiti i sedmu utakmicu u nizu. Denver Nuggetsi (26-23) su juèer teško poraženi na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa rezultatom 100:117. Pobjednik je bio odluèen veæ na odmoru, gdje su domaæini vodili 68:43. U nastavku utakmice se utakmica odigrala u run&gun stilu i gosti su uspjeli malo smanjiti razliku. Kenneth Faried je sa 17 koševa bio najbolji u porazu. Danas im prijeti i treæi poraz u nizu, jer odlaze u goste jednom od kandidata za naslov. Biti æe zanimljivo kak æe se odvijati borba jedne od najboljih obrana lige, te jednog od najboljih napada.

Prednost dajemo domaæim Chicago Bullsima, koji su se veæ pomalo navikli igrati bez svojeg najboljeg igraèa.

Houston Rockets  – Sacramento Kings  02.00

Domaæi Houston Rocketsi (26-23) bez svojih ponajboljih igraèa pružaju odliène partije, a te ozljede su najviše koristile mladom Goranu Dragiæu koji je postao nositelj igre Houstona.  U zadnjoj utakmici i porazu 99:101 nakon produžetka od Dallas Mavericksa, upisao je 24 koša i 8 asistencija, a par dana prije toga je srušio Los Angeles Lakerse. Iako su samo 19 sekundi prije kraja za Dallasom zaostajali èetiri razlike, tricom Chandlera Parsonsa su odveli utakmicu u dodatnih pet minuta. Gosti su se u tom periodu bolje snašli i Houston je propustio prigodu da upiše treæu pobjedu zaredom. Kyle Lowry i Kevin Martin æe i danas biti van sastava. Sacramento Kingsi (17-31) su nakon tri domaæe pobjede, upisali dva poraza. Zadnji je došao u Oaklandu od Golden State Warriorsa 108:111. Utakmica je veæim dijelom protekla u vodstvu domaæina, a odluèena je tri sekunde prije kraja, zakucavanjem Richarda JeffersonaDeMarcus Cousins je svakim danom sve bolji igraè, a tu utakmicu je upisao 28 koševa i 18 skokova, te bio daleko najbolji u momèadi Kingsa.

Oèekujemo pobjedu domaæina, najviše zbog èinjenice da je Sacramento van svoje dvorane užasno loš (4-21).

Los Angeles Clippers  – New Orleans Hornets  04.30

Los Angeles Clippersi (27-21) danas imaju šansu osvetiti se gostima za prošlotjedni poraz od 90:97 u New Orleansu.  A to æe probati napraviti u malo boljem raspoloženju, jer su za vikend kod kuæe porazili Memphis Grizzliese sa 101:85. Bila je to konaèno dobra utakmica Clippersa, koji su tom pobjedom prekinuli niz od tri poraza. Gaðali su 50% iz igre, imali manje izgubljenih lopti od domaæina, te više od samo dvojice raspoloženih igraèa.  Blake Griffin je upisao 20 koševa i 10 skokova, a Chris Paul je takoðer imao double-double uèinak od 19 koševa i 13 asistencija. New Orleans (12-36) je u subotu imao prigodu za veliki skalp nad San Antonio Spursima, no iskustvo gostiju u zadnjim minuta se pokazalo presudnim. Jarrett Jack je zabio 27 koševa, no zadnja dva napada je odigrao u stilu nadobudnog rookieja i predao pobjedu gostima. Vratio im se Carl Landry koji je zabio 15 koševa, no Trevor Ariza nije nastupio, kao ni Emeka Okafor i Chris Kaman. Od njih se danas oèekuje nastup Kamana, dok je Ariza pod upitnikom.

Oèekujemo pobjedu Clippersa i to sa dvoznamenkastom razlikom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE