Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nuggetsi traže nastavak niza pobjeda, Dallas dočekuje Warriorse

Večerašnji NBA raspored od pet utakmica nešto je “lakši” i ne sadrži velike derbije, te ovu večer možemo shvatiti kao zagrijavanje za nedjelju, kada će biti nekoliko sjajnih utakmica. Od večerašnjih dvoboja treba ispratiti gostovanje Nuggetsa kod Cavaliersa i domaći ogled Dallas Mavericksa protiv Golden State Warriorsa.

Cleveland Cavaliers (16-34) – Denver Nuggets (32-18) 01.30

Obje momčadi u susret ulaze u pobjedničkom raspoloženju. Tako su domaćini, predvođeni sjajnim All-Star igračem Kyriejem Irvingom, u petak pobjedom rezultatom 119:108 nad Orlandom došli do treće uzastopne pobjede i ukupno šeste u zadnjih osam utakmica. Kyrie Irving i Dion Waiters su zajedno zabili 39 koševa, a veliki faktor za domaćine bi trebao biti i Marreese Speights koji ima prosjek od 14,7 koševa i 7,3 skokova otkako je došao iz Memphisa. Pobjedom bi Cavsi ostvarili prvi niz od četiri uzastopne pobjede još od sezone 2009./10. kada je boje ekipe još branio LeBron James. No nisu samo domaćini u pobjedničkom raspoloženju. Naprotiv, Denver Nuggetsi trenutno drže najduži aktivni niz nepobjedivosti u ligi s 8 vezanih pobjeda. Ne samo to, s 14 pobjeda u zadnjih 16 susreta Denver se podigao sve do 4. pozicije na Zapadu. I oni kao i domaćini love pobjedu, koja bi im donijela prvi niz od 9 uzastopnih pobjeda još od sezone 2004./05. Denver je standardno jedna od najboljih napadačkih momčadi lige, a u pobjedi nad Chicagom su ostvarili i najveći broj poena u utakmici ove sezone (128:96). Agresivno krilo Nuggetsa, Kenneth Faried, je u susretu zabilježio 21 koš uz 12 skokova.

Obje momčadi igraju jako dobro u zadnje vrijeme, no prednost dajemo Denveru.

Philadelphia 76ers (21-27) – Charlotte Bobcats (11-38) 02.00

Nakon što su upisali tri uzastopne pobjede, košarkaši 76ersa ugostili su Indiana Pacerse i upisali poraz 88:69. To im je bila šesta uzastopna domaća utakmica i drugi poraz u tom nizu. Nakon utakmice protiv Bobcatsa igraju još i protiv Clippersa na svome parketu, a zatim im slijede gostujuće utakmice. Unatoč tim pobjedama, i dalje su četiri pobjede udaljeni od Milwaukee Bucksa, koji drže osmo mjesto Istoka, posljednje koje vodi u doigravanje. Ako žele ondje nastaviti sezonu, morat će igrati puno bolje nego do sada. Nadaju se da će im dimenziju više donijeti Andrew Bynum kada se vrati nakon ozljede, no još nije poznato kada će to biti. Jedini raspoloženi protiv Pacersa bio je Jrue Holiday s 19 poena, dok su ostali “prespavali” utakmicu. Bobcatsi pak čvrsto drže posljednje mjesto Istoka i vrlo vjerojatno će ondje biti i na kraju sezone. Trenutno imaju 6 poraza u nizu i malo je stvari kojima se mogu veseliti u budućnosti. U prošloj utakmici izgubili su od Lakersa sa 100:93. Imali su nekoliko prilika na kraju da izjednače utakmicu, ali uvijek su promašili ključne šuteve. Po 20 poena postigli su Byron Mullens i Gerald Henderson, 18 je ubacio Kemba Walker, a ostali nisu pružili dobre partije.

Philadelphiji je svaka utakmica važna ako žele u doigravanje te protivnike poput Bobcatsa moraju pobjeđivati i vjerujemo da će u tome i uspjeti.

Milwaukee Bucks (25-23) – Detroit Pistons (19-32) 02.30

Bucksi neće imati lagan posao večeras na svome terenu protiv Detroit Pistonsa. U zadnjih 5 utakmica upisali su 4 poraza, no pred njima je nekoliko lakših utakmica i bitno je da održe prednost pred Sixersima u borbi za doigravanjem. Zadnji poraz stigao je od Utah Jazza u Salt Lake Cityju gdje su domaćini slavili sa 100:86. Po 17 poena postigli su Ersan Ilyasova i Brandon Jennings, no ukupan šut ekipe iznosio je samo 35 posto, što je glavni razlog poraza. Pistonsi su nakon tri poraza upisali pobjedu, i to protiv San Antonio Spursa, čime su prekinuli njihov pobjednički niz od 11 utakimca. Zbog ozljede nije igrao Tim Duncan što je iskoristio Greg Monroe i upisao 26 poena, uz 16 skokova i 5 asistencija. Pridošlica Jose Calderon polako hvata konce igre te je protiv Spursa upisao 7 poena i 8 asistencija, a njegovo razigravanje dobro je koristio Brandon Knight koji je susret završio s 24 poena.

Mogla bi ovo biti napeta utakmica između momčadi koje ne igraju pretjerano dobro u posljednje vrijeme, a malu prednost stavit ćemo na stranu domaćina.

Dallas Mavericks (21-28) – Golden State Warriors (30-20) 02.30

Najbolji susret večeri. Domaćini ne igraju dobro cijele sezone te se čini da je doigravanje predaleko da ga uhvate, no još uvijek se košarkaši Mavericksa ne predaju i sve će učiniti da izbore playoff. Posljednji dvoboj bio je protiv Portlanda, a Dallas je slavio sa 105:99. Nakon utakmice s Warriorsima slijedi nekoliko lakših ogleda te im je ovo dobra prilika da poprave svoj omjer pobjeda i poraza. Protiv Blazersa je najbolji bio, kao i u većini utakmica Dallasa ove sezone, O.J. Mayo s 28 poena, dok je Vince Carter s klupe ubacio 17 koševa. Ponovno je rezerviran bio Dirk Nowitzki sa 16 poena i 8 skokova te je očito da još nije u punoj formi jer je propustio prvi dio sezone zbog ozljede. Warriorsi su možda i najugodnije iznenađenje sezone, no sada ih raspored ne mazi i upisali su tri uzastopna poraza. Posljednji je stigao sinoć, protiv Memphisa, rezultatom 99:93. Samo su dvojica bila raspoložena, Stephen Curry s 32 poena i 8 asistencija, te David Lee s 26 poena, dok su svi ostali postigli ispod 10 poena. Ponovno nije igrao Jarrett Jack, vjerojatno neće ni danas, a susret će sigurno propustiti Andrew Bogut, koji nakon povratka od operacije gležnja ne igra drugu utakmicu u back-to-back situacijama.

Warriorsi imaju problema s ozljedama te ćemo prednost zbog toga dati košarkašima Dallasa.

Sacramento Kings (17-33) – Utah Jazz (28-23) 04.00

Igrači Kingsa ne igraju dobro otkako su vlasnici ekipe, obitelj Maloof, prihvatili ponudu za prodaju ekipe. Upisali su 8 poraza u zadnjih 9 utakmica te stvari izgledaju jako loše za navijače Sacramenta. Posljednji susret pak nije bio toliko loš, igrali su protiv večerašnjih protivnika, Jazzera, ali su izgubili nakon produžetka s 98:91. Kingse su predvodili Jason Thompson s 23 poena i 10 skokova te Tyreke Evans s 20 poena. Igrači s klupe nisu su proslavili te nitko nije postigao iznad 10 poena, a to se očekuje barem od Marcusa Thorntona, koji je ubacio 9 poena uz šut iz igre 3/12. Jazzeri su imali šestoricu dvoznamenkastih igrača, a najviše je pokazao Randy Foye, koji je ubacio 20 poena i podijelio 6 asistencija. Standardno dobre partije pružili su Al Jefferson i Paul Millsap s 15, odnosno 14 poena.

U uzvratu od sinoć, samo sa zamjenjenim ulogama domaćina i gosta, prednost dajemo Jazzerima, koji imaju kvalitetniju momčad i bolje rezultate u posljednje vrijeme.

Latest Posts

NE PROPUSTITE