Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nuggetsi u rebuildingu, momčad grade oko Nurkića

Denver Nuggetsi su ekipa koja je izašla iz druge uzastopne loše sezone nakon deset godina playoff uspjeha pod trenerom Georgeom Karlom nakon čijeg odlaska dolazi do ogromnog pada u igri pa je tako od 57 pobjeda na kraju sezone 2012-13 Denver došao do 36 pobjeda na kraju 2013-14 pod novim trenerom Brianom Shawom, iako je većina rostera ostala ista.

Shaw je dobio drugu šansu, dobio je skoro pa isti roster, vraćao se Kenneth Faried sa jednog odličnog Svjetskog prvenstva a trebao se vratiti i Talijan Danilo Gallinari. Nakon otprilike polovine sezone Shaw je dobio otkaz a asistent Melvin Hunt je dobio limitiranu šansu koja je ipak završila sa ovom sezonom. Generalni menadžer Tim Connelly odlučio je da čitavu ekipu skroz „očisti“ još tokom sezone slanjem prvenstveno centra Timofeya Mozgova u Cleveland da bi više šanse dobio Jusuf Nurkić, rookie koji je imao mnogo uspjeha u prvoj sezoni, zatim slanjem Natea Robinsona u Boston, Arrona Afflala i Alonza Geeja u Portland te na kraju i Javalea McGeeja u Philadelphiu.

Na kraju, završili su sa samo 30 pobjeda i sa sedmim izborom u ovogodišnjem draftu. Ipak, prije drafta u menadžmentu tima iz Colorada odlučili su nastaviti sa čišćenjem pa se tako aktivno traži trade za njihove dvije zvijezde Kennetha Farieda i Tya Lawsona. Žele očistiti $52 miliona koja su garantirana Fariedu, odnosno $37 miliona koja su garantirana Lawsonu, da bi oslobodili što više prostora za ovaj i sljedeći free agency period u kojima bez ugovora ostaju neke od najvećih zvijezda NBA lige. U predsjedništvu ove franšize odlučili su da grade svoju ekipu oko Nurkića, Gallinarija i koga god odluče da uzmu na ovom sljedećem draftu koji će se desiti 25. juna u Barclays Centru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE