Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

O.J. Mayo uskoro u Netsima?

Bek Memphis Grizzliesa O.J. Mayo u svojoj èetvrtoj NBA sezoni ima najlošiji uèinak karijere te za 23 minute igre po utakmici ostvaruje 10,7 poena, 3., skokova i 1,5 asistenciju. Kao novak je bio starter cijele sezone i imao je uèinak od 18,5 poena, 3,8 skokova i 3,2 asistencije po utakmici.

New Jersey Netsi su zainteresirani za Mayoa kako bi napravili mjesta za potencijalno potpisivanje Dwighta Howarda nakon ove sezone. Grizzliesima su tako ponudili dvije opcije, Anthonyja Morrowa ili Jordana Farmara, izbor na draftu te novèanu naknadu. Prema izvoru, bilo koji od scenarija bi se mogao ostvariti, ako Grizzliesi odluèe prihvatiti ponudu.

Morrow æe ove i sljedeæe sezone dobiti po 4 milijuna dolara, dok je Mayou ovo zadnja godina ugovora te æe dobiti 5,6 milijuna dolara. Grizzliesi su zainteresirani za Morrowa jer bi tako dobili nešto višeg beka koji u karijeri ima uèinak od 44% uspješnosti za tri poena.

Razigravaè Farmar ove godine æe zaraditi 4 milijuna dolara, te ima opciju ostati u klubu i sljedeæu sezonu za 4,25 milijuna dolara. Ove sezone za Netse ostvaruje 8,5 poena i 2,6 asistencija za 16 minuta igre po utakmici.

Ovo je veæ treæi put da Grizzliesi primaju ponude za Mayoa. Veæinu budžeta troše na Mikea Conleya, Rudyja Gaya, Zacha Randolpha i Marca Gasola, te nemaju namjeru trošiti dodatni novac na Mayoa. U oba sluèaja razmjenom s Netsima bi uštedjeli novac i riješili bi se Mayoa koji se oèigledno ne uklapa u njihove dugoroène planove, s obzirom na njihovu financijsku situaciju i smanjenu ulogu u momèadi koju igra posljednje dvije sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE