Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Obama o NBA lockoutu: Stvari su otišle predaleko

Gostujuæi u popularnoj TV emisiji Tonight show, voditelja Jaya Lenoa, amerièki predsjednik Barrack Obama kritièki se osvrnuo na nemoguænost dogovora izmeðu igraèa i vodstva NBA lige.

Veliki ljubitelj NBA košarke je uz politièka pitanja progovorio i o nastavku lockouta u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta.

Obama smatra da je došlo krajnje vrijeme da se pronaðe rješenje i postigne dogovor jer u ovom trenutku najviše pate navijaèi, a koji u biti i donose zaradu igraèima i vlasnicima klubova.

“Situacija je postala vrlo zabrinjavajuæa jer se ne nazire kraj konflikta. Mislim da bi se u NBA trebali ugledati na NFL koji je ranije ove godine imao sliène probleme, ali su ih uspijeli riješiti. I jedna i druga strana trebaju više voditi raèuna o milijunima navijaèa od kojih u biti žive i zaraðuju milijune dolara. Mislim da i jedni i drugi dovoljno zaraðuju da bi mogli naæi kompromis po kojem æe podijeliti sve prihode. Zadnji je èas za dogovor jer ukoliko zbog ovog lockouta izgube dio navijaèa bit æe potrebno mnogo vremena da ih vrate i da se stvari oporave”, smatra amerièki predsjednik koji je kao svog èovjeka i posrednika poslao Grega Cohena kako bi pomogao uèiniti dodatne napore u postizanju dogovora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE