Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oberto prekida karijeru zbog srèanih problema

Argentinac Fabricio Oberto, koji je nedavno potpisao za Portland Trail Blazerse, u èetvrtak je objavio iznenaðujuæu vijest o povlaèenju zbog prije dijagnosticiranog kardioliškog problema koji uzrokuje ubrzan broj otkucaja srca. Oberto je kao slobodan igraè potpisao za Portland samo dan prije poèetka sezone da bi pokrio izostanak Grega Odena i Joela Przybille koji se svakodnevno oporavljaju od operacija koljena koje su imali. Oberto, kojemu je ovo bila 6. sezona u NBA ligi, odluku o umirovljenju je donio nakon što je u utorak na utakmici protiv Milwaukeeja osjetio vrtoglavicu.

½Donio sam odluku da stavim moje zdravlje i dobrobit moje obitelj ispred košarke. To je bila jako teška odluka nakon svih ovih godina igranja košarke, ali je bila ispravna.½

Oberto je igrao u svih 5 utkamice na poèetku ove sezone, a prosjek mu je za 9 minuta po utakmici bio 1.4 koša i 1.4 skoka. Trener Nate McMillan izjavio je da razumije odluku Argentinca i da nije vrijedno rizika da se stanje pogorša.

Oberto je èetiri sezone proveo u San Antoniju, igrajuæi i startnog centra u šampionskoj 2007. godini. Prošlu sezonu bio je u Wizardsima, a u karijeri je ostvario 3.2 koša i 3.5 skokova u prosjeku, ukupno zaigravši u 336 utakmica. Osim što je postao NBA prvakom sa Spursima, Oberto je ostvario još jedan veliki uspjeh, 2004. godine je bio èlan argentinske reprezentacije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Ateni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE