Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Objavljene početne petorke za All-Star utakmicu

Određene su startne petorke košarkaške NBA All-Star utakmice, koja će se 16. veljače odigrati u New Orleansu. Većih iznenađenja nije bilo, no u početnim će postavama po prvi put u karijeri krenuti čak četvorica igrača.

Stephen Curry (Golden State) predvodit će na poziciji razigravača Zapadnu konferenciju po prvi put u svojoj karijeri. On je u glasovanju za bekove Zapada dobio najviše glasova (1.047.281), a njemu bi društvo mogao praviti Kobe Bryant. Zbog ozljede Bryant je van parketa te je odmah nakon objave All-Star petorki izjavio kako ne želi igrati i kako mlađi igrači više zaslužuju tu poziciju. Moguće je da će se Bryant vratiti na parkete prije All-Stara, tako da još nije isključena opcija njegovog nastupa. Prednju će liniju Zapadne konkurencije od prve minute predstavljati Kevin Durant (Oklahoma City), Blake Griffin (L.A. Clippers), te po prvi put u svojoj karijeri Kevin Love (Minnesota). Love je tek u posljednjim danima glasovanja prestigao centra Houstona Dwighta Howarda, koji je ostao “kratak” za oko 8.000 glasova.

Istok će predvoditi LeBron James, koji je dobio najviše glasova od svih preostalih košarkaša (1.416.419). Njemu će društvo na početku susreta praviti suigrač iz Miamija Dwyane Wade, krilni igrač New Yorka Carmelo Anthony, te dvojica “rookieja” u početnoj postavi All-Star susreta – Kyrie Irving (Cleveland) i Paul George (Indiana).

Sljedećeg tjedna će biti objavljeni ostali All-Star igrači, koje biraju pomoćni treneri svih NBA momčadi.

All-Star vikend održat će se po drugi put u svega sedam godina u New Orleansu. Prethodno je ovaj grad u Louisiani bio domaćin vikenda zabave i smijeha 2008. godine.

NBA All-Star utakmica, startne petorke:

Istok

Dwyane Wade, Kyrie Irving, LeBron James, Paul George, Carmelo Anthony

Zapada

Stephen Curry, Kobe Bryant, Kevin Durant, Kevin Love, Blake Griffin

Latest Posts

NE PROPUSTITE