Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Objavljene najbolje NBA petorke sezone

Nakon što su podijeljene individualne nagrade za najbolje pojedince u NBA ligi, u tijeku je proglašenje i najboljih petorki. Nakon najboljih obrambenih i rookie petorki, danas su objavljene i one najvažnije, najbolje NBA petorke sezone.

119 osoba je glasovalo za ove petorke, a svih 119 glasova da bude uvršten u prvu petorku dobio je LeBron James, najkorisniji igrač sezone. Od ostalih igrača nitko nije dobio sve glasove za uvrštenje u pojedinu petorku.

Uz LeBrona, najbolju NBA petorku ove sezone čine Chris Paul iz L.A. Clippersa, Kobe Bryant iz L.A. Lakersa, Kevin Durant iz Oklahoma Cityja i Tim Duncan iz San Antonija. Bryantu je ovo 11. put u karijeri da je izabran među najboljih 5 igrača lige, čime se izjednačio s Karlom Maloneom na prvom mjestu u povijesti lige po broju ovih izbora.

Duncanu je ovo pak 10. izbor u najbolju petorku, prvi od 2007. godine. S 10 izbora među najbolje igrače lige izjednačio se s velikanima lige Kareemom Abdul-Jabbarom, Elginom Baylorom, Bobom Cousyjem, Michaelom Jordanom, Bobom Pettitom i Jerryjem Westom.

Drugu najbolju NBA petorku čine Russell Westbrook (Thunder), Tony Parker (Spurs), Blake Griffin (Clippers), Carmelo Anthony (Knicks) i Marc Gasol (Grizzlies). Kod odabira All-NBA petorki bira se i treća najbolja petorka lige, a nju čine James Harden (Rockets), Dwyane Wade (Heat), Paul George (Pacers), David Lee (Warriors) i Dwight Howard (Lakers).

Latest Posts

NE PROPUSTITE