Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Očekivanja igrača Istočne konferencije

Deveti mjesec na kalendarima dočekao je svoju redu što znači da nam je nova NBA sezona sve bliže. Uprave momčadi finaliziraju rostere za nadolazeću sezonu i svi imaju pravo biti optimistični, puni nade i očekivanja uz nove igrače, trenere i stručne štabove.

U ovom periodu igrači iz momčadi se počinju upoznavati, pripremaju se za trening kamp i određuju ciljeve za 71. po redu NBA sezonu.

Jedan od mase igrača koji je promijenio sredinu ovog ljeta je bek New York Knicksa Courtney Lee koji za novu momčad ima riječi hvale:

„Mislim da se možemo smatrati kontenderima. Knicksi nisu igrali doigravanje prošle sezone, ali smatram da ove sezone možemo dobiti dosta utakmica. Prsten je krajnji cilj za sve u momčadi, barem ja mislim da tako treba razmišljati. Kada smo pregovarali oko ugovora i kada sam vidio kakav se roster slaže jedini logičan cilj jeste naslov prvaka. Nastojimo vratiti Knickse na pobjednički kolosijek kako bi otišli što dalje, jer svi su motivirani i željni pobjeđivanja u to nema sumnje. Jedino što nam je preostalo jeste stvoriti kemiju međusobno i to je to. Smatram da možemo biti veoma opasna momčad“.

Očekivanja pred novu sezonu ima i centar Knicksa Kyle O’Quinn kojem će ovo biti druga sezona u Velikoj Jabuci.

„Čim sam čuo imena na rosteru odmah sam pomislio – ovdje pokušavaju napraviti veliki iskorak. Prvi put se nalazim u momčadi gdje je stvoren roster koji ima jedan cilj. U prošlosti je bilo dokazivanje mladih igrača i potpisivanje novih i talentiranih momaka koji traže put u NBA ligi. Dok sada ako nas povrede zaobiđu možemo do playoffa bez problema. Igrati s Carmelom Anthonyjem zaista je privilegija, a kada dodate Derricka Rosea, Joakima Noahu i Leeja onda je to itekako uzbudljivo. Predstoji nam upoznavanje kako bi kemija bila na nivou.“

Osim Knicksa na Istoku Indiana Pacersi su potezima Larryja Birda složili ekipu za sami vrh konferencije. Stigli su provjereni igrači kao što su Aaron Brooks, Al Jefferson, Thaddeus Young i Jeff Teague koji će odmah pomoći vođi momčadi Paulu Georgeu. Jedan od bitnih igrala na rosteru Pacersa jeste mladi Myles Turner koji je pokazao raskoš talenta u svojoj rookie sezoni, no što očekuje od svoje druge sezone u ligi kazao je:

Kao momčad nadamo se što boljem plasmanu, možda među prve tri momčadi Istoka. Na papiru imamo dosta talenta, ali neke stvari moramo posložiti. Istok će bez sumnje biti dosta jači u odnosu na protekle sezone ali ponavljam, imamo sve potrebno da završimo u vrhu konferencije. To nam je cilj uz što dublji trag u doigravanju i naravno pokušati doći do prstena, što za mene predstavlja lični cilj. Mnogi misle kako nismo dorasli finalu ili prstenu, ali imamo dosta samopouzdanja, a kada imate to onda ambicije rastu.“

Novo lice u Indiani je Teague koji će svojim iskustvom i razigravačkim sposobnostima odvesti igru Pacersa na novi level.

„Playoff ne bi smio doći u pitanje. Do sada u karijeri nisam ga propustio tako da očekujem plasman u doigravanje. Čim prije stupimo u kontakt i počnemo s radom znat ćemo još više u odnosu na papir koji za sada kaže da imamo dobre šanse za uspješnu sezonu, sve što treba jeste da se međusobno uklopimo i pružimo navijačima godinu za pamćenje.“

Atlanta Hawksi nakon ovog free agencyja nisu ni nalik one momčadi koja je dogurala do finala konferencije prije dvije sezone. Otišli su Al Horford, DeMarre Carroll, Teague koji su činili okosnicu momčadi. No,međutim krilo Kent Bazemore jedan je od rijetkih koji gleda optimistično pred novu sezonu:

„Cavsi su zaista dobra momčad i ono što su uradili prethodne sezone zaista je zapanjujuće. Savladali su momčad za koju su mnogi mislili da će se prošetati do naslova zbog odlične regularne sezone. Zaslužuju sve pohvale jer su dali sve od sebe da dođu do ostvarivanja cilja i osvajanja naslova. Dosta pouke smo izvukli iz osam poraza u doigravanju od Cavsa te smatram da se želimo pripremiti i na individualnom i kolektivnom planu za sijedeću sezonu. Došli su Dwight Howard i Jarrett Jack te je Kris Humphries produljio ugovor i to nam daje za pravo da mislimo da možemo daleko. Roster nam je izbalansiran veteranima i momcima u usponu i nema sumnje da je pred nama još jedna zadovoljavajuća sezona.“

Osim Hawksa u Southeast diviziji poslovali su i Orlando Magic koji su putem tradea dobili respektabilnu četvorku u ligi Sergea Ibaku kojem će Orlando biti druga momčad u njegovoj osmogodišnjoj NBA karijeri.

„Dobar je osjećaj biti dio ovog kolektiva. Osjećam se kao da je ponovo rookie sezona za mene. Uzbuđen sam zaista. Momčad je relativno mlada i gladna uspjeha. Trener Frank Vogel je defenzivno orijentirani trener i on to traži od nas. Cilj je da se dokopamo doigravanja u nadolazećoj sezoni i zaista se radujem tome. Dalje što će biti tko zna.“

Činjenica jeste da će Istok biti bolji za razliku od proteklih sezona te da ima ekipa koje mogu ugroziti do sada neprikosnovene Cavse na vrhu. Svi se imaju pravo nadati, no kako će izgledati standings Istoka saznat ćemo krajem travnja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE