Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Očekivanja od Bendera i Chrissa u Phoenixu

 

Earl Watson preuzeo je klupu Phoenix Sunsa u posljednje 33 utakmice prošle sezone te je ostvario 9 pobjeda i 24 poraza, a završili su na 14. poziciji Zapada.

Vrhunac sezone za njih je bio draft na kojem su imali 4. izbor.

Velika je dvojba bila između odabira našeg Dragana Bendera i Marquesa Chrissa.

Kao što znamo, odabrali su Bendera s 4. izborom, ali uz nagodbu sa Sacramento Kingsima dobili su pravo na 8. izbor s kojim su uzeli Chrissa.

Po stilu igre jako slični, visoki i „krakati“, ali jako okretni igrači mekanog šuta koji mogu braniti više pozicija.

Prototip modernih visokih igrača kakve liga traži, no to im neće ništa značiti bez napornih treninga i predanosti igri.

Earl Watson za sebe smatra da je upravo on taj koji može od njih napraviti dobre igrače, a Sunse vratiti na staze stare slave.

Oni su obojica bebe. Mi im govorimo kako znamo da će biti dobri te kako smo zahvalni na njihovom predanom radu. Njih dvojica zajedno s Devinom Bookerom, ne možete mi reći da smo na lošem putu. Ali sada se moramo uputiti na putovanje i uložiti trud u rad i razvoj“, izjavio je Watson.

Bender sam sebe vidi na poziciji niskog krila u ligi, a Watson poštuje njegovu želju te će ga nastojati razvijati u tom smjeru.

Dragan je nisko krilo s potencijalom visokog krila. Najsigurnije bi bilo staviti ga na visoko krilo, ali prije nego što od igrača napravite ono što vi želite, morate znati njegove ambicije i viziju. Njegova vizija je da igra na perimetru, ali i da igra u bloku te kao pick-and-pop četvorka. Mi vjerujemo u njegovu viziju i bodrimo ga“, prokomentirao je Watson.

Također, vjeruju kako bi Chriss i Bender mogli igrati zajedno na parketu u narednim sezonama zbog sličnog razmišljanja na terenu, a i međusobno se poštuju.

On je stvarno dobar dečko“, rekao je Chriss za Bendera. „Tih je, ali super za razgovor te volim biti na parketu s njim. On širi teren i mogu ga hraniti loptama. Naša dužina će svima raditi probleme.“

Imali smo neke treninge nakon drafta i stvarno je super momak. Obojica smo atletični i možemo braniti više pozicija. Mislim da je to dobar start za nas i našu budućnost“, izjavio je Bender za Chrissa.

S Ericom Bledsoeom i Brandonom Knightom u vanjskoj liniji, te s talentiranim mladim rosterom koji će sigurno dosta moći naučiti od veterana kao što su Tyson Chandler i Leandro Barbosa, „Sunca“ bi opet mogla zasjati u Arizoni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE