Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Očekujemo agresivnijeg Jamesa u narednim utakmicama?

LeBron James je napravio sve što je mogao u prvoj utakmici da uzme jedan break na vrućem parketu Oracle Arene ali nakon 44 poena (38 šuteva), osam skokova i šest asistencija. Ipak su domaćini odnijeli pobjedu nakon produžetka.

Nakon utakmice, samoprozvanog Kralja su pitali da li, zbog ozljede Kyrie Irvinga, planira da zaigra još agresivnije, a odgovor od Jamesa je bio ovaj: „Ako budem agresivniji od 36 šuteva (greška LBJ-a, radi se o 38 šuteva), možda ću imati 58 tih u sljedećoj utakmici. Ne znam koliko agresivnijeg želite da me vidite trenutno.“ Da je od tog velikog broja šuteva jedan pri kraju utakmice ušao, slavio bi pobjedu i ova priča oko toga koliko se on stvarno trudi bila bi mnogo drugačija. Ali, to nije bio slučaj pa tako Cavsi gube 1-0 u seriji, nemaju dvije izuzetno napadačke uzdaice, a imaju izuzetno tanku klupu (posljednji u ligi po broju poena s klupe u regularnoj sezoni) te se ne nazire način kako oni ovo mogu okrenuti.

Da li postoji nešto što James može izvući iz rukava i ovu seriju napraviti zanimljivom, ili gledamo remake finala iz 2007. samo što ulogu egzekutora snova čitavog grada Clevelanda umjesto Gregga Popovicha i Tima Duncana igraju Steve Kerr i Steph Curry? Odgovor na ovo pitanje dati će sljedećih par utakmica a pobjedom u večerašnjoj utakmici, Warriorsi bi bili na pola puta da se 2007. ponovi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE