Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odabrani finalisti za nagrade sezone

NBA liga je jučer objavila liste završnih kandidata za nagrade u ovoj sezoni.

NBA liga će objaviti  26. lipnja na TNT televiziji laureate. Ipak odmah na prvi pogled možemo zaključiti da jedno ime nedostaje. To je jedan od najboljih igrača (siguran sam da će mnogi reći i najbolji) današnjice samoprozvani King ili The Chosen One veliki LeBron James. On nije kandidat za MVP titulu najviše zahvaljujući lošijoj regularnoj sezoni nego inače njegovih Cleveland Cavaliersa.

Kandidati za MVP-a su razigravač Oklahoma City Thundersa Russell Westbrook, njegov bivši suigrač a sada bek Houston Rocketsa James Harden i krilo San Antonio Spursa Kawhi Leonard. Westbrook je veliki favorit ako je vjerovati glasovima i analizi na SB Nation Siteu.

Liga je također objavila kandidate za Rookie igrača godine, najboljeg šestog igrača, najboljeg trenera godine, najboljeg GM-a godine, najboljeg defenzivca sezone, obrambene petorke i rookie petorke, ali i ostale nagrade.

Osim toga, TNT će fanovima omogućiti da izaberu nagrade u 6 kategorija: najbolju asistenciju godine, najbolju ukradenu loptu godine, najbolje zakucavanje, najbolju blokadu godine, pobjednički koš godine i najbolju individualnu partiju sezone.

Ovo je prva sezona koju će objaviti Drake. Inače, do ove godine nagrade su bivale objavljene u prvoj rundi playoffa, a sad će poslije playoffa.

Evo liste kandidata za nagrade:

Najkorisniji igrač (MVP):

  1. Russell Westbrook
  2. James Harden
  3. Kawhi Leonard

Trener godine:

  1. Mike D’Antoni
  2. Erik Spoelstra
  3. Gregg Popovich

Šesti igrač godine:

  1. Eric Gordon
  2. Andre Iguodala
  3. Lou Williams

Rookie godine:

  1. Malcolm Brogdon
  2. Joel Embiid
  3. Dario Sarić

Obrambeni igrač godine:

  1. Draymond Green
  2. Rudy Gobert
  3. Kawhi Leonard

Najveći napredak u odnosu na prošlu sezonu (MIP):

  1. Giannis Antetokounmpo
  2. Rudy Gobert
  3. Nikola Jokić

Latest Posts

NE PROPUSTITE