Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odbaèeni Knicksi dobili satisfakciju, poraz Timberwolvesa

U prvoj utakmici koju su New York i Denver odigrali od prošlogodišnje velike razmjene kojom su Knicksi dobili Carmela Anthonyja, Nuggetsi su slavili u Madison Square Gardenu nakon dvaju produžetaka 119-114.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Danilo Gallinari (37)
  • Asistencije: Tony Parker (13)
  • Skokovi: Emeka Okafor (17)
  • Ukradene lopte: Ricky Rubio (4)
  • Blokade: Samuel Dalembert (6)

Anthonyja je u igri sasvim zasjenio talijanski krilni košarkaš Danilo Gallinari, jedan od igraèa koje su Knicksi žrtvovali za Anthonyja. Zabio je Talijan 37 koševa uz 11 skokova. Al Harrington, još jedan bivši krilni igraè Knicksa, dodao je 24 poena. Anthony je predvodio Knickse s 30 poena, ali je za deset ubaèaja iz igre potrošio 30 lopti. Promašio je 14 od prvih 17 šuteva, što je izazvalo buru masovnih kritika s tribina.

U Denveru je Anthony proveo prvih 7.5 godina profesionalne karijere. Valjda se zato i želio dokazati. New York Knicksi su ovim porazom upisali šesti uzastopni poraz.

Do domaæih su pobjeda bez ponajboljih igraèa došle dvije od triju najboljih momèadi Istoène konferencije. Miami je nadigrao Philadelphia 76-erse bez Dwyanea Wadea 113-92 uz 30 koševa Chrisa Bosha i 28 LeBrona Jamesa, dok je Chicago nadigrao Charlotte 95-89 bez Derricka Roea i Joakima Noaha. Carlos Boozer ubacio je 23, a Luol Deng 22 koša. Richard Hamilton, iskusno pojaèanje Bullsa iz Detroit Pistonsa, dodao je 18 koševa, najviše ove sezone, za 15. pobjedu najbolje momèadi lige, koja ima samo tri poraza

Izostanak Tima Duncana i Manua Ginobilija nisu uspjeli nadoknaditi San Antonio Spursi koji su u teksaškom derbiju poraženi kod Houston Rocketsa 105-102. Kevin Martin predvodio je domaæe s 25 koševa, dok je najbolje brojke (25 koševa, 10 skokova) u karijeri ostvario brazilski centar gostiju Tiago Splitter. Tony Parker dodao je 24 koša i 13 asistencija, što je njegov najbolji razigravaèki uèinak sezone.

Najbolja momèad Zapada i druga po uèinku u ligi, Oklahoma City, na gostovanju u Newarku nadigrala je domaæe Netse 84-74 uz 20 koševa i 15 skokova Kevina Duranta. Skakaèki uèinak sjajnog strijelca najbolji je u dosadašnjem dijelu sezone.

Upisali su igraèi Thundera takoðer 10 blokada, pri èemu je ponajbolji bloker lige, Španjolac Serge Ibaka, prednjaèio s pet. Na razini su pri 13. pobjedi u 16. ovosezonskom nastupu bili takoðer Russell Westbrook (21k, 6a) i James Harden(16k, 9s).

Odlièni Rubio i Fredette

Stao je niz Minnesota Timberwolvesa od triju uzastopnih pobjeda. Izgubili su igraèi Ricka Adelmana na gostovanju kod Utaha 108-98. Ricky Rubio ponovno je igrao sjajnu utakmicu za Wolvese ubacivši 17 koševa uz 11 asistencija.

Utakmicu sezone odigrao je još jedan vrlo zanimljivi novak. U teškom porazu (128-95) Sacramento Kingsa kod Memphis Grizzliesa Jimmer Fredette je ubacio 20 koševa uz šest asistencija. Bilo je to premalo za razigranu i vrlo potentnu domaæu momèad koju je predvodio Marc Gasol s 20 koševa, 11 skokova i pet asistencija. Sjajni su takoðer bili Rudy Gay s 23, te Mike Conley i O.J. Mayo sa po 22 koša.

Latest Posts

NE PROPUSTITE