Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oden progovorio o svome životu i nastavku karijere..

Prvi izbor drafta 2007. godine, Greg Oden, propustit æe i cijelu sljedeæu sezonu 2012./13. kako bi uspješno rehabilitirao veæ više puta operirana koljena. Nakon eventualnog potpunog oporavka, Oden se nada kako bi mogao potpisati ugovor s nekom od NBA momèadi koje æe biti “tanke” na poziciji centra pred sezonu 2013./14.

U opširnom i veoma osobnom intervjuu, kojeg je ovaj 24-godišnjak dao amerièkom mediju Grantland, Oden je progovorio i o mnogim osobnim problemima i tragedijama koje su ga muèile u dosadašnjoj karijeri.

Tako je priznao kako je u jednom periodu, posebno u vremenu kad je mjesto stanovanja dijelio s roðakom zaposlenim u amerièkom zrakoplovstvu, imao velikih problema s alkoholom, te kako mu je po ulasku u ligu nedostajao NBA veteran u ulozi mentora, koji bi mu pokazao “pravi put” po dolasku sa sveuèilišta.

Takoðer je zažalio što je nakon teških ozljeda, pod teretom velikih oèekivanja, uvijek previše žurio s povratkom na parkete, što je dodatno pridonijelo sadašnjoj situaciji u kojoj mu je sama košarkaška karijera dovedena u pitanje.

Nakon što je rookie sezonu propustio zbog operacije koljena, u drugoj sezoni (2008./09.) izgledalo je da æe od Odena ipak izrasti i više nego dobar NBA centar. Naime, u 21,5 minute provedene na parketu u 61 odigranoj utakmici bilježio je 8,9 koševa i 7,0 skokova u prosjeku uz 56,4% šuta iz igre. U iduæoj sezoni Oden se poèeo razvijati u dominantnog centra i igraèa dostojnog prvog izbora drafta. Prvih 20 utakmica sezone je zaista briljirao. Bilježio je 11,1 koševa, 8,5 skokova i 2,4 blokade u samo 23,9 minute prosjeèno provedene na parketu. No na domaæoj utakmici protiv Houstona opet ga je izdalo koljeno, te od tada nije još odigrao ni minute službene NBA utakmice.

Nakon što su u Portlandu shvatili kako od svog centra neæe imati koristi niti ove sezone, otpustili su ga kako bi napravili mjesta u rosteru za trade u kojem su poslali Geralda Wallacea u New Jersey Netse. Unatoè neizvjesnom ishodu cijele situacije s Odenovim koljenima, treba se svakako nadati kako æe ipak rehabilitacija uspjeti, te da æe ova nesuðena zvijezda lige opet zakoraèiti na NBA parkete i ostvariti barem djeliæ svog ogromnog potencijala.

Latest Posts

NE PROPUSTITE