Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oden: Želim ponovno trčati po cijeli dan i letiti preko drugih igrača

Prvi pick NBA drafta iz 2007. godine Greg Oden (25) postao je ovoga tjedna i službeno novo pojačanje dvostrukih uzastopnih prvaka – košarkaša Miami Heata.

U razgovoru za floridski Sun Sentinel 25-godišnji košarkaš sklon ozljedama je izjavio da mu je ovo posljednja prilika za povratak u NBA i da si ne namjerava davati novu šansu ukoliko ni ovoga puta ne uspije.

“Imam tijelo starca. Shvatit ću i prihvatiti to na taj način. Moje tijelo nije više kao što je to bilo u srednjoj školi kada sam mogao po cijele dane trčati i zakucavati preko drugih igrača. To više ne mogu. Moja su koljena izmorena od svih silnih operacija, no to me neće spriječiti da dam sve od sebe i pokušam ponovno biti što sam nekad bio”, rekao je bivši igrač Portlanda i nastavio:

“Dat ću sve od sebe da ponovno letim preko drugih igrača i da ponovno trčim po cijele dane. Ako mi tijelo dopusti radit ću to. Radit ću sve što je u mojoj moći i mogućnostima, a moje će tijelo shodno tome reagirati. Ukoliko mi poruči da ne može, tada ću to prihvatiti”, veli Oden, te optimistično zaključuje:

“No uopće nisam zabrinut. Igrat ću i neću uopće razmišljati o tome. Ako mi nije suđeno, nije mi suđeno. Nosit ću se s time. No trenutno samo želim ponovno biti na parketu!”

Odena je 2007. na draftu izabrao Portland, ali zbog ozljede koljena 213 centimetara visoki košarkaš je u NBA ligi zaigrao tek u sezoni 2008/09. Problemi s oba koljena su se nastavili, pa je tako u prvoj sezoni odigrao 61 utakmicu, a u drugoj samo 21. Posljednji se put na parketu pojavio 5. prosinca 2009. nakon čega je završio na još jednoj operaciji.

U međuvremenu je postao slobodan igrač i najavio je povratak sljedeće sezone, a od ponuda koje je dobio na koncu je prihvatio onu iz Miamija. Prvaci su željeli popuniti centarsku liniju i odlučili su riskirati s Odenom, koji je, da bi potpisao za prvake, morao proći detaljni liječnički pregled.

Latest Posts

NE PROPUSTITE