Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odlazi li Wade iz Miamija?

Na prvu loptu ova vijest se čini potpuno nevjerojatnom. Zašto bi igrač koji je cijelu karijeru, čitavih 12 godina proveo u Heatu, predstavlja lice franšize i osvojio je tri naslova prvaka (jedan, 2006., bez LeBrona Jamesa) ikad pomislio napustiti jedinu momčad koju je ikad znao? Razlog bi mogao biti novac.

Naime, poznato je kako je Dwyane Wade u dva navrata pokazao nesebičnost i odrekao se velikog novca. Prvi put 2010. kad je Heatu trebao novac pod salary capom kako bi doveo LeBrona i Chrisa Bosha, i drugi put prošlog ljeta kako bi Bosh mogao dobiti maksimalni ugovor. Prema svim naznakama, Heat želi zadržati Wadea i on bi najradije ostao, no daljnjeg spuštanja cijene s Wadeove strane više neće biti jer smatra kako se odrekao već dovoljno novca – samo prošlog ljeta odrekao se garantiranog 41 milijuna dolara za dvije godine kako bi potpisao novi dvogodišnji ugovor (1+1) na 31 milijun.

S druge strane, Miami ne želi dati ogroman novac (recimo, oko 20 milijuna godišnje) igraču od 33 godine koji je u posljednje dvije sezone propustio 48 utakmica zbog raznih ozljeda. Iako je Wade i ove sezone pokazao kako je sjajan igrač kad je zdrav i u pravom ritmu (kao protiv Utaha, kad je za 34 minute igre zabio 42 koša), Heat i njihov mozak Pat Riley ne žele se dovesti u situaciju u kojoj su trenutno zaglavili Lakersi, koji su objektivno na temelju stare slave dali Kobeju Bryantu 50 milijuna za dvije godine. Vlasnik Heata Micky Arison je poznat po upornom odbijanju probijanja budžeta i plaćanja poreza na luksuz, a cijela se saga s Wadeom odvija u trenutku kad Goran Dragić, za kojega su prije samo par mjeseci dali dva izbora prve runde, postaje slobodan igrač.

U konačnici, nakon 12 godina u istom dresu, ne očekujemo kako će Wade promijeniti klupske boje. Ipak se radi o jednoj od samo četiri superzvijezde (ostali su Dirk Nowitzki, Tim Duncan i Kobe) koji su cijelu karijeru odigrali u istoj momčadi. Vjerojatno će svaka strana malo popustiti, ali sigurno ne treba očekivati damping cijene s Wadeove, niti probijanje plafona s Miamijeve strane.

Latest Posts

NE PROPUSTITE