Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odličan Hezonja, Žižić i Cavsi iznenadili Buckse

ANTE ŽIŽIĆ je uz realizaciju 3/6 postigao 8 poena, podijelio po dvije blokade i asistencije, te sa 10 skokova skupa s Kevinom Loveom podijelio titulu najboljeg skakača svoje momčadi u senzacionalnoj pobjedi ‘Cavaliersa’ nad najuspješnijom momčadi lige. ‘Bucksi’ su (Khris Middleton 26p-12s), doduše, i ovaj susret igrali bez grčke zvijezde, ali pobjedu ‘Cavsa’, do koje ih je predvodio Collin Sexton (25p), ipak možemo nazvati iznenađenjem NBA večeri.

‘Knicksi’ su u ‘Madisonu’ pregaženi od ‘Utah Jazza’ (Donovan Mitchell 30p-5a), a novi visoki poraz svoje momčadi ipak će po nečemu dobrome pamtiti MARIO HEZONJA. Dubrovčanin je odigrao jednu od efikasnijih utakmica u karijeri i bio drugi strijelac ‘Knicksa’ postigavši 23 poena uz odličan postotak šuta (8/13, trice 4/5, bacanja 3/3: https://www.youtube.com/watch?v=U-qOHkd3dtA).

Iznenađenje su kreirali i momci iz Memphisa koji su nakon produžetka slavili protiv gostiju iz Houstona, unatoč činjenici da je James Harden opet imao jednu od ‘onih večeri’. Naime, ‘Brada’ je susret završio sa čak 57 ubačenih poena, uz 7 skokova i 8 asistencija. Trice je gađao sjajnih 9/17, a slobodna bacanja savršenih 12/12. S druge strane, ‘Grizzliesi’ su dobitnu kombinaciju pronašli u tandemu Mike Conley (35p-5s-8a, trice 6/9) – Jonas Valanciunas (33p-15s). Litavcu je ovo bila najuspješnija NBA večer u dosadašnjem dijelu karijere, a obilježio je i pogođenim bacanjem za pobjedu u posljednjoj sekundi.

‘Trilogiju’ noćašnjih iznenađenja zaokružili su igrači ‘Miami Heata’ (Goran Dragić 22p) koji su u San Antoniju prekinuli niz od devet uzastopnih pobjeda ‘Spursa’. ‘Heat’ je tako učvrstio osmu, posljednju poziciju koja vodi u doigravanje Istoka, dok su ‘Spursi’ (Aldridge, Mills i Belinelli po 17p) porazom uvelike ugrozili visoko peto mjesto na Zapadu.

U velikom i tradicionalnom derbiju Istoka, ‘Sixersi’ su u Philadelphiji bili uspješniji od ‘Celticsa’. ‘Zeleni’ iz Bostona dugo su vodili (Kyrie Irving 36p-9s), ali su pod naletom domaćih igrača kojima je stizala velika podrška s tribina, u posljednjih 12 minuta ipak popustili. Zvijezda večeri bio je Kamerunac Joel Embiid koji je kraj utakmice dočekao sa 37 poena i 22 skoka. Slobodna bacanja je pucao 20/21, a vlasnik je i ključne blokade ‘zalijepljene’ Irvingu 35 sekundi prije kraja, dok je završni koš za pobjedu ‘Sixersa’ bio ovaj Butlerov: https://www.youtube.com/watch?v=6xG0t5Lvfo8.

U dva susreta u kojima su se sastale momčadi koje su ‘ispod crte’ doigravanja, ‘Orlando Magic’ (Evan Fournier 22p) je kod kuće uvjerljivo nadigrao ‘New Orleans Pelicanse’ (Stanley Johnson 18p), dok su ‘Bullsi’ su u Chicagu tek nakon odigranog produžetka slomili otpor ‘Washington Wizardsa’ (Jabari Parker 28p), ponajviše zahvaljujući mladom Fincu Lauriju Markkanenu koji je ubacio 32 poena (trice 5/8), uhvatio 13 lopti i podijelio 5 asistencija.

Treći noćašnji susret sa produžetkom odigrao se u Oklahoma Cityju gdje su kanadski ‘Raptorsi’ uspjeli ostvariti pobjedu nad ‘Thunderom’. Prvi ‘topnik’ utakmice bio je energični Russell Westbrook koji ovaj put nije dohvatio ‘triple-double’, ali je ubacio 42 poena uz 11 skokova i, netipično za njega, uz jako dobar šut iz igre (16/29, trice 5/10). Goste iz Toronta predvodio je Pascal Siakam (33p-13s-6a). Susret je popraćen i umirovljenjem dresa ‘Oklahome’ sa brojem 4 kojeg je dugi niz godina nosio vrijedni Nick Collison: https://www.youtube.com/watch?v=XrzSdk2I4Bk.

Posljednja utakmica večeri, ona odigrana u Portlandu, pripala je domaćim ‘Blazersima’ koji su bili bolji od ‘Mavericksa’. Goste iz Dallasa i ovaj put je predvodio Luka Dončić (24p-5s-6a), dok je posebno raspoložen u domaćem sastavu bio, po tko zna koji put, Damian Lillard koji je uz 33 poena podijelio 12 asistencija i uhvatio 5 lopti, a pogodio je šest od 12 ispucanih trica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE