Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odličan nastup Bendera, Žižić i Šarić solidni

Šest naših predstavnika nastupilo je sinoć na zatvaranju NBA predsezone. Vidjeli smo i međusobni susret klubova naših igrača, u kojemu je Cleveland slavio protiv Orlanda 113:106.

U pobjedi Cavaliersa Ante Žižić je dobio 17 minuta na parketu. Ante je to iskoristio za ubačenih deset poena uz dva skoka. Treba napomenuti kako nije promašio niti jedan šut, iz igre je šutirao 4/4.

Kod poražene momčadi Mario Hezonja odigrao je 16 minuta te ostao na skromnom učinku od tri poena, tri skoka i dvije asistencije. Njegov klupski kolega Damjan Rudež odigrao je sedam minuta i ostao bez ikakvog učinka, uz jednu promašenu tricu.

U pobjedi svojih Philadelphia 76ersa nad Miami Heatom rezultatom 119:95 nastupio je i naš Dario Šarić. On je u pobjedu ugradio osam poena i četiri skoka za 19 minuta provedenih na parketu.

U pobjedi Phoenix Sunsa nad australskim Brisbane Bulletsima 113:94 fantastično je odigrao Dragan Bender. On je dobio najveću minutažu u ekipi, čak 32 minute za koje je postigao 16 koševa, uz devet skokova, dvije asistencije te po jednu ukradenu loptu i blokadu. Posebno veseli da je Dragan pogodio četiri trice iz šest pokušaja, te se nadamo da će ovakva utakmica pomoći u njegovoj borbi za bolju minutažu.

Samo pet minuta odigrao je Ivica Zubac u pobjedi svojih LA Lakersa nad gradskim rivalima Clippersima. Ivica je postigao dva poena te ubilježio dva skoka. Ove dvije momčadi otvorit će svoju NBA sezonu međusobnim susretom.

Osim spomenutih utakmica u kojima su nastupali hrvatski predstavnici, odigrano je još osam pripremnih utakmica. Memphis je s uvjerljivih 142:101 slavio protiv New Orleansa, uz odličan nastup Marca Gasola, a visoke pobjede upisali su i Trailblazersi protiv Maccabi Haife (129:81) te Raptorsi protiv Bullsa (125:104).

Charlotte je s 15 koševa razlike nadigrao Dallas, dok su Wizardsi boljom igrom u drugom dijelu izvukli pobjedu protiv Knicksa. Milwaukee Bucksi su u zanimljivoj utakmici uspjeli odnijeti pobjedu protiv Detroit Pistonsa, a u derbiju Zapada Spursi su sa 106:97 svladali Rocketse koji su, izuzev Chrisa Paula, igrali s najjačom postavom. NBA prvaci iz Gloden Statea bili su bolji od slabašnih Sacramento Kingsa.

NBA sezona počinje u noći s utorka na srijedu kada će ju otvoriti Boston Celticsi i Cleveland Cavaliersi Ante Žižića. Prve nastupe Orlanda i Philadelphije vidjet ćemo večer nakon kada će Magic ugostiti Miami Heat, dok će Šarićeva momčad u goste Washington Wizardsima. Dragan Bender svoj će prvi nastup imati istu večer kada će njegov Phoenix ugostiti Portland.

Latest Posts

NE PROPUSTITE