Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odlièan poèetak sezone za Thompsona

Dvadesetogodišnji èetvrti izbor ovogodišnjeg drafta Tristan Thompson svoju je NBA karijeru zapoèeo dosta dobro. Naime, on ove godine ipak nije starter, no to ga ne sputava da iskoristi svoje minute sa klupe. Prve dvije utakmice je solidno odigrao te pokazao da bi uskoro mogao biti èlan startne petorke Cavsa.

U prvoj utakmici karijere protiv Toronta, koju su Cavsi izgubili 104:96,  postigao je 12 koševa i 5 skokova za samo 17 minuta. Sljedeæu utakmicu je za 25 minuta protiv Detroita (pobjeda 105:89) imao uèinak u svim statistièkim stupcima. Zabio je 10 koševa, uhvatio 4 skoka, imao 2 bloka, 1 asistenciju i ukradenu loptu.

Ono što je zanimljivo je èinjenica da je Thompson prvi rookie u posljednjih 20 godina nakon Thabe Sefoloshe (2006. godine) koji je u prve dvije utakmice sezone imao postotak šuta veæi od 60% i ubacio barem 10 poena u svakoj utakmici. Nakon odlaska LeBrona od ovoga deèka se puno oèekuje, jer je LeBron svojim odlaskom napravio veliku rupu na poziciji krila, za koju se navijaèi Cavsa nadaju da æe biti nadomještena ovim mladim Kanaðaninom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE