Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odličan Zubac, Dallas bez Dončića iznenadio Oklahomu

Ovim spretnim pogotkom sa zvukom sirene: https://www.youtube.com/watch?v=RKRsHw4fjPo, Trae Young (12p-5s-16a) je odlučio pobjednika utakmice između domaćih ‘Hawksa’ i gostujućih ‘Bucksa’ koji su nastupili bez dvojice najboljih igrača – Giannisa Antetokounmpa i Khrisa Middletona. Njihov izostanak odlično su iskoristili Sterling Brown (27p-9s, trice 5/10) i Tim Frazier (20p-7s-15a), dok su kod ‘Jastrebova’ najbolje ‘letjeli’ Justin Anderson (24p-12s), John Collins (23p-12s) i Alex Len (23p-6s).

Veliko iznenađenje priredili su ‘Dallas Mavericksi’ koji su pronašli put do pobjede u Oklahoma Cityju, i to bez pomoći Luke Dončića kojeg zbog ozljede nije bilo u sastavu. Igrač s klupe Trey Burke bio je najefikasniji u pobjedničkom sastavu (25p-8a), a ‘Thunder’ su uobičajeno predvodili Paul George (27p-11s) i Russell Westbrook koji je stigao do svog već 30. ‘triple-doublea’ u sezoni (25p-11s-11a). Ostane li situacija na tablici NBA lige kakva je trenutno, u prvom krugu doigravanja gledat ćemo veliki obračun Westbrooka i Duranta.

Iznenađenje nije izostalo ni u San Antoniju gdje ‘Spursi’ (LaMarcus Aldrisge 27p-18s) nisu iskoristili poraz ‘Thundera’ kako bi im pobjegli na pobjedu više. Njih su iznenadili ‘Sacramento Kingsi’ (Buddy Hield 26p-5s) koji su bili nešto mirnije ruke u završnici ravnopravnog susreta, a u jednom trenutku ‘prekipjelo’ je Greggu Popovichu koji je nakon toga isključen: https://www.youtube.com/watch?v=pTBDF1UzW-Q.

Večer iznenađenja, sa najvećim od svih, zaokružili su ‘Wizardsi’ iz Washingtona. Oni su slavili u Denveru na terenu ‘Nuggetsa’ koji su prije susreta bili poravnati sa ‘Warriorsima’ na čelu Zapadne konferencije. Sada više nisu, a glavni krivac za to je 19-godišnji Troy Brown Jr. koji je u 24 poena ugradio pet trica iz 7 pokušaja. Nikola Jokić (23p-14s) ponovno je bio prvo ime ‘Nuggetsa’ koji su u drugom poluvremenu ukupno ubacili svega 28 poena, a srpski centar je četiri minute prije kraja isključen zbog ovoga: https://www.youtube.com/watch?v=phTlr0GmqEk.

Za razliku od ‘Nuggetsa’, ‘Warriorsi’ su bili sasvim suprotnog raspoloženja. I oni su u goste primili jednu od momčadi sa Istoka, ‘Charlotte Hornetse’ (Willy Hernangomez 22p), kojoj su ubacili čak 137 poena isprativši ih iz ‘Oracle Arene’ sa porazom od 47 poena razlike. Steph Curry (25p, trice 5/8) i Klay Thompson (24p, trice 6/9) bili su najraspoloženiji ‘Ratnici’ u smanjenoj minutaži najboljim igračima aktualnog NBA prvaka. Ni ovu utakmicu nisu završili svi njeni akteri, isključen je DeMarcus Cousins: https://www.youtube.com/watch?v=GZ-HPAC7wT8.

S gledišta doigravanja, potpuno nezanimljivu utakmicu u New Orleansu odigrali su tamošnji ‘Pelicansi’ i njihovi gosti ‘Lakersi’. Bez LeBrona Jamesa, ‘zlatno-ljubičasti’ su bili uvjerljivi, a pitanje pobjednika riješili su sjajno odigranom trećom četvrtinom u kojoj su domaćinu utrpali 44 poena, primivši ih dvostruko manje. Odlični su bili veteran Rajon Rondo (24p-12a-5s), JaVale McGee (23p-16s) te Alex Caruso koji je ostvario učinak karijere (23p), a najefikasniji ‘Pelikan’ bio je bivši ‘Laker’ Julius Randle (17p-5s).

U posljednjem susretu večeri nije bilo iznenađenja. ‘Clippersi’ su bili uvjerljivi protiv ‘Grizzliesa’ (Delon Wright 20p-8s) u utakmici koju je u petorci domaćih započeo IVICA ZUBAC, a završio je sa 13 ubačenih poena uz opet sjajnu realizaciju 6/7 (bacanja 1/2). Statistiku je još malo uljepšao i sa 4 skoka i jednom blokadom. Talijan Danilo Gallinari bio je najbolji igrač susreta sa 27 ubačenih poena, 15 skokova i 5 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE