Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odlièna obrana Grizzliesima donijela pobjedu

Nakon èetiri odigrane utakmice u ovogodišnjem doigravanju Spursi imaju samo jednu pobjedu protiv Memphis Grizzliesa. I ne samo to, Memphis igra i bez svog glavnog igraèa, ozlijeðenog Rudyja Gaya. Usprkos tome Memphis je noæas pred svojom publikom uspio uvjerljivo svladati najbolju ekipu Zapadne konferencije, konaèni rezultat susreta je bio 104:86.

San Antonio je odluèno krenuo u susret, na krilima Tonyja Parkera koji je u samom poèetku zabio osam poena došli su do prednosti od pet poena (16:11). Tu razliku su uspjeli održavati sve do kraja prve èetvrtine. U nastavku je francuski organizator igre nastavio sa razinom igre iz prethodne èetvrtine, te u drugoj pridodao još 11 poena i bio najzaslužniji da je njegova ekipa na poluvrijeme otišla sa prednošæu od dva poena.

Nakon 15-minutne stanke na parket se vratila potpuno drukèija ekipa Memphisa. Rijeèi Lionela Hollinsa su definitivno urodile plodom jer je njegov sastav u drugom djelu zaigrao potpuno drukèije.

Veoma èvrstom obranom Spursima su dozvolili da zabiju samo 15 poena, dok su na drugoj strani svi igraèi Memphisa redovito pronalazili naèin da poveæaju vodstvo svoje momèadi.

Pokušao je Tim Duncan približiti svoju momèad, došli su na svega pet poena zaostatka (68:63), ali Marc Gasol dvije minute prije kraja treæe èetvrtine sa napadaèkim skokom upravo preko Duncana i novim košem ubija sve nade navijaèa Spursa za eventualno poravnanje vodstva. Treæa èetvrtina je završila rezultatom 30:15 u korist domaæina.

Zadnja èetvrtina je bila bezopasna za Memphis jer su igraèi Spursa potpuno posustali i zakazali u svim segmentima igre te na kraju sasvim zasluženo izgubili. Tony Parker je zabio 23 poena, dok je Manu Ginobili pridodao 14 poena. Duncan je završio susret sa 6 poena i 7 skokova. Moramo spomenuti i solidnu igru Tiaga Splittera koji je ubacio 10 poena i uhvatio 9 lopti. Neal je ubacio 11, dok je Hill dodao 10.

U pobjednièkoj momèadi je èak 5 igraèa uspjelo zabiti 10 ili više poena. Meðu njima primjerice nema Marca Gasola koji je zabio 9 poena i k tome dodao 9 skokova. Po 9 su zabili i danas veoma vrijedni Greivis Vasquez te Shane Battier, dok je 8 dodao Sam Young. Od petorice spomenutih igraèa najbolji je bio Mike Conley sa 15 poena (i 7 asistencija), slijede mu Darrell Arthur sa 14, Tony Allen sa 12 a po 11 su zabili Zach Randolph (i 9 skokova) i O.J. Mayo.

Peta, možda i posljednja utakmica serije æe se odigrati 28. travnja u 02.30h po našem vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE