Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odlični nastupi hrvatskog kvarteta

U jednoj od dvije noćašnje utakmice čiji akteri sigurno neće sudjelovati u skorom doigravanju, ‘Knicksi’ su kod kuće svladali ‘Chicago Bullse’ (Robin Lopez 29p-7s). Bio je to susret koji je označio prekid od šest uzastopnih poraza ‘New Yorka’, a u kojemu MARIO HEZONJA nije ulazio u igru, dok je njegov suigrač Luke Kornet ostvario učinak karijere (24p-6s, trice 5/7).

U drugom susretu bez rezultatskog imperativa, sastali su se ‘Sunsi’ (Devin Booker 25p-13a) i ‘Cavsi’ (Collin Sexton 21p), momčadi za koje nastupaju dvojica nekadašnjih igrača ‘Ribole Kaštela’. Odličnu igru pružila su obojica, a teren je nešto boljeg raspoloženja napustio DRAGAN BENDER koji je u pobjedu svoje momčadi ugradio ‘double-double’ učinak. Ubacio je 12 poena uz šut 6/11 i uhvatio 10 lopti, a uz to je upisao i po dvije asistencije i blokade. S druge strane, ANTE ŽIŽIĆ je za svega 14 minuta igre postigao 15 poena i uhvatio 7 lopti, uz dvije asistencije i jednu blokadu. Njegova realizacija iz igre bila je 5/6, dok je bacanja pucao 5/9.

Svi ostali noćas odigrani susreti, njih još ukupno sedam, u sebi su nosili poprilično velik ulog barem za jednog od suparnika, a najčešće i za oba. Jedan od takvih bio je i onaj odigran u Indianapolisu gdje su ‘Pacersi’ nakon lošeg otvaranja utakmice ipak uspjeli nadigrati ‘Detroit Pistonse’ (Wayne Ellington 26p) koji su i ovaj put igrali bez Blakea Griffina. BOJAN BOGDANOVIĆ i Thaddeus Young bili su sa po 19 poena najefikasniji igrači ‘Pacersa’, a naš reprezentativac je, uz poene koje je postigao gađajući iz igre 7/16 (trice 1/3, bacanja 4/4), uhvatio 7 lopti, podijelio 6 asistencija i ‘ukrao’ 3 lopte.

Uz ‘Pistonse’, aktivne su bile i ostale četiri momčadi koje će regularni dio sezone završiti na osmom ili oko osmog, graničnog mjesta koje vodi u doigravanje Istoka. Za svih tamo neće biti mjesta, a nakon noćašnjih poraza ostala je velika prednost ‘Netsa’ i ‘Heata’ u odnosu na ‘Hornetse’, te blaga u odnosu na ‘Magic’.

‘Miami Heat’ (Goran Dragić 30p-5a-5ol) je izgubio na gostovanju kod ‘Boston Celticsa’ (Kyrie Irving 25p-8s) u utakmici koju je ‘triple- doubleom’ obilježio ‘Kelt’ Al Horford (19p-11s-10a). ‘Brooklyn Netsi’ (D’Angelo Russell 28p-10s) su poraženi u svom ‘Barclay Centeru’ od najuspješnije momčadi lige (Eric Bledsoe 29p-5s-7a-5ol-2bl), ‘Orlando Magic’ (Evan Fournier 21p) na gostovanju u Kanadi od domaćih ‘Toronto Raptorsa’ (Danny Green 29p, trice 7/10), a ‘Charlotte Hornetsi’ u Salt Lake Cityju od ‘Jazza’ (Donovan Mitchell 25p-5a) unatoč 47 poena koje je ubacio Kemba Walker.

‘Blazersi’ (Rodney Hood 21p) su gostovali u Minneapolisu, a za uloviti treće mjesto Zapada trebalo im je prethodno u zamku uloviti tamošnje ‘Vukove’, u čemu su uspjeli zahvaljujući odličnoj igri u uvodnoj i završnoj četvrtini. Evan Turner je kod gostiju stigao do ‘triple-doublea’ (13p-11s-10a), dok je domaće već treći put zaredom po broju poena predvodio Andrew Wiggins (21p-7s). DARIO ŠARIĆ je, počevši susret u startnoj petorci, igrao ukupno 28 minuta, a za to vrijeme postigao je 13 poena, te upisao po dva skoka i uspješna dodavanja. Iz igre je pucao 5/8 (trice 2/4), a bacanja 1/1.

Nakon male senzacije koju su priredili u Denveru, ‘Mavsi’ (Justin Jackson 24p) su u svom Dallasu, ponovno bez Luke Dončića u sastavu, dočekali goste iz Philadelphije koji sa trećeg mjesta Istoka praktički više ne mogu ni gore ni dolje. S obzirom na noćašnju izvedbu, misli ‘Sixersa’ (JJ Redick 26p) očito su već okrenute ka doigravanju, a posebno su bili nezainteresirani u drugom razdoblju igre u kojemu su primili 41, a ubacili 18 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE