Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odličnim drugim poluvremenom Celticsi izborili šestu utakmicu

U utakmici koja im je mogla biti eliminacijska, Celticsi su uspjeli nadigrati Miami te smanjiti rezultat finalne serije Istočne konferencije na 3-2. Sjajnom igrom u drugom poluvremenu, pogotovo u trećoj četvrtini u kojoj su postigli 41 poen, igrači iz Bostona su uspjeli seriju dovesti do usijanja pa će šesti, eventualno i sedmi susret biti prava poslastica za ljubitelje NBA košarke. Krajnji rezultat bio je 121:108.

Kelte, koji su loše otvorili utakmicu te u prvom dijelu bili i na minus 12, predvodili su Jayson Tatum, koji je postigao 31 poen i uhvatio 10 lopti, te Jaylen Brown s 28 poena, uz 8 skokova. Puno je pomogao i Nijemac Daniel Theis sa double-doubleom od 15 koševa i 13 skokova, Kemba Walker je također upisao 15 poena, Marcus Smart 12, Gordon Hayward 10…

Slovenac Goran Dragić bio je prvi strijelac Heata, a do 4 i pol minute prije kraja kada je teren morao napustiti zbog šest prekršaja, ubacio je 23 poena. Slijedeći na listi strijelaca Miamija bio je Duncan Robinson s 20.

Inače, momčad s Floride imala je noćas loš šut za tri poena što je bio jedan od glavnih razloga njihovog poraza. Pogodili su 7 od 36 ispucanih trica (19.4%), a najviše su promašivali Jae Crowder (0/6), Goran Dragić (1/7) i Duncan Robinson (3/11). Na kraju susreta igrači Erika Spoelstre imali su i 12 uhvaćenih lopti manje od Celticsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE