Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odlični Durant i James odveli svoje ekipe do pobjeda

U noći s utorka na srijedu odigrane su dvije sjajne utakmice u NBA ligi, a pobjede su upisali potencijalni ovosezonski finalisti – košarkaši Miami Heata i Oklahome City Thundera.

Aktualni prvak Miami je upisao osmu uzastopnu pobjedu protiv Pheonix Sunsa, kojom je obrisao gorak okus u ustima nakon neočekivanog poraza od Utah Jazza. Heat je u Arizoni slavio sa 103:97, a najbolji igrač susreta bio je, već tradicionalno, LeBron James.

Najkorisniji igrač regularnog dijela prošle sezone, a kasnije i velikog finala, ubacio je 37 poena, a uz to upisao devet skokova i pet ukradenih lopti. Phoenix je nakon prve četiri minute susreta vodio s 12:0, no Miami je do kraja prve četvrtine sustigao prednost suparnika, a potom u napetoj završnici prelomio susret zahvaljujući dalekometnom šutu i dvjema ukradenim loptama LeBrona Jamesa.

Chris Bosh je u izostanku Dwyanea Wadea pripomogao Jamesu s 21 poenom i osam skokova. Kod Sunsa je najefikasniji bio Gerald Green s 26 koševa i pet skokova, dok je Slovenac Goran Dragić pridodao 15 uz devet asistencija.

U drugom derbiju večeri Oklahoma City je kao gost slavio protiv Portland Trail Blazersa s 98:95. Kevin Durant je započeo susret s tehničkom pogreškom u trenucima kada je Thunder zaostajao 19:8, no od tog je trenutka pa do kraja susreta doslovno uništio Portland.

Durant je ubacio 36 poena (15/28 iz igre), te upisao 10 skokova, dok su Jeremy Lamb i Reggie Jackson pridodali 19, odnosno 17 koševa. Ključ Thunderove pobjede bila je i obrana na trojici ključnih igrača Portlanda, LaMarcusu Aldridgeu, Damianu Lillardu i Wesleyju Matthewsu, koji su bili svedeni na šut iz igre 12/47.

Bio je ovo četvrti i posljednji susret vodeće i trećeplasirane momčadi Zapada, nakon kojeg oba sastava imaju po dvije pobjede i dva poraza.

Od ostalih rezultata izdvojimo pobjedu Chicago Bullsa nad Atlanta Hawksima, te domaću pobjedu Memphisa protiv Washington Wizardsa.

Chicago je predvođen triple-double učinkom Joakima Noahe, 19 poena, 16 skokova i 11 asistencija, slavio sa 100:85, te tako nanio Hawksima, po prvi put ove sezone, četvrti uzastopni poraz. Čak šestorica Bullsa su bili dvocifreni po broju poena, dok je kod Atlante “najraspoloženiji” bio Paul Millsap s 15 poena i dva skoka.

Memphis je s 92:89 slavio protiv Washingtona i Bradleyja Beala, koji je ubacio rekordnih 37 poena u svojoj dosadašnjoj karijeri. Međutim, Beal nije imao pravu pomoć od svojih suigrača, prvenstveno Johna Walla koji je ubacio svega pet poena uz šut 2/10 iz igre. Memphis je slavio pravom momčadskom košarkom, a najefikasniji su bili Europljani – Marc Gasol i Nick Calathes (18 koševa).

NBA rezultati, 11. veljače:

Charlotte Bobcats – Dallas Mavericks 114 : 89
Cleveland Cavaliers – Sacramento Kings 109 : 99
Chicago Bulls – Atlanta Hawks 100 : 85
Memphis Grizzlies – Washington Wizards 92 : 89
Phoenix Suns – Miami Heat 97 : 103
Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder 95 : 98
Los Angeles Lakers – Utah Jazz 79 : 96

Latest Posts

NE PROPUSTITE