Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odlièan Baraæ u pobjedi Efesa

Hrvatski reprezentativac Stanko Baraæ odigrao je više nego solidnu utakmicu u rutiniranoj pobjedi njegove istambulske momèadi protiv belgijskog Belgacoma Spiroua. Preostala dva susreta u grupi na rasporedu su sutra naveèer.

Skupina C

Belgacom Spirou – Anadolu Efes 62:66
(Mallet 21p, Riddick 9p, 10sk; Savanoviæ 16p, 10sk, Baraæ 12p, 5sk, 3bl, Vujaèiæ 10p)

Stanko Baraæ odlièno je otvorio susret ubacivši èetiri od šest poena svoje momèadi koja je veæ u samom startu preuzela kontrolu nad utakmicom. Naš centar je dobre dvije minute prije kraja prve èetvrtine nakon zakucavanja na kontu imao veæ 7 poena (na kraju je završio sa 12 poena, 5 skokova i 3 blokade). Nakon zakucavanja prvo ime susreta, Duško Savanoviæ (16 poena, 10 skokova) odveo je svoju momèad na visokih 9 poena prednosti, meðutim gosti su uspjeli nekako neutralizirati i smanjiti uvodnu èetvrtinu na svega èetiri poena zaostatka.

U nastavku smo vidjeli još odluèniju i bolju obranu Efesa koja je zaustavila domaæe na svega 8 poena u drugih deset minuta što je uzrokovalo i visokim, u onom trenutkom najveæim vodstvom na susretu, 22:37. Vodio je Efes i 18 koševa u treæoj èetvrtini, meðutim uporni Belgijci su se uspjeli vraæati u zonu 10 koševa razlike, a uspjeli bi se spustiti i niže da nije bilo danas raspoloženog Duška Savanoviæa. U posljednjoj èetvrtini se pobjeda Efesa nije dovodila u pitanje, usprkos konaènoj varljivoj razlici od samo 4 poena.

Za kraj dodajmo da je bivši NBA igraè, Saša Vujaèiæ ubacio 10 poena, dok je na drugoj strani, ujedno i najbolji strijelac susreta, Demond Mallet zabio 21 poen.

EA7 Emporio Armani – Real Madrid (èetvrtak, 20.45)
Partizan – Maccabi Electra (èetvrtak, 20.45)

Latest Posts

NE PROPUSTITE