Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odlièna premijera Anthonyja i Billupsa u New Yorku

Gledatelji u Madison Square Gardenu nisu u u srijedu naveèer svjedoèili razbijanju suparnika (pobjeda protiv Milwaukeeja 114-108), ali su uživali u majstorijama svojih novih junaka, Carmela Anthonyja i Chaunceyja Billupsa.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (37)
  • Asistencije: Jose Calderon (17)
  • Skokovi: Chuck Hayes (17)
  • Ukradene lopte: Paul Millsap (4)
  • Blokade: Tim Duncan (3)

Ovog je tjedna New York obavio dugo oèekivanu razmjenu po kojoj je Carmelo Anthony došao u njihov, odnosno svoj grad (u New Yorku je roðen), no nikako se u toj prièi ne smije zapostavljati Billupsa, sjajnog košarkaša, koji je nekada i Detroit vodio do NBA naslova. Obojica su veæ u svojoj premijeri dokazali da æe biti velika pojaèanja kluba koji sada ima èak i aspiracije za naslov. Billups je utakmicu završio s 21 poenom, šest skokova i osam asistencija, a oduševio je publiku posebno driblanjem Ilyasove, kojem je gurnuo loptu kroz noge, prije polaganja.

Anthony je potrošio dosta lopti za 27 poena (šut 10-25), ali je one kljuène u zadnjoj èetvrtini uglavnom pogaðao. U takvoj, novonastaloj konstelaciji snaga u klubu, Amar’e Stoudemire se nije toliko istaknuo, ubacio je 19 poena.

Kobe odveo Lakerse do produžetka i pobjede

Košem Kobea Bryanta pet sekundi prije kraja osnovnog dijela Lakersi su došli do produžetka kod Portlanda, kojeg su kasnije i slomili pobjedom 106-101. Lakersi su gubili i sa 10 poena razlike u zadnjoj èetvrtini, no to ih nije sprijeèilo da zaustave Portlandov najdulji pobjednièki niz ove sezone, od šest pobjeda.

Sve je, dakako, lakše kada je Bryant raspoložen kao u srijedu naveèer kada je postigao 37 poena uz devet skokova i šest asistencija. Odliènu je pratnju imao u Pauu Gasolu koji je zabio 18 poena uz 14 skokova.

Vratio se Brandon Roy

Treba reæi da je, nakon pauze od sredine prosince, za Portland zaigrao njihov najbolji igraè Brandon Roy. Odigrao je tek 16 minuta, ali æe s njim Portland nedvojbeno biti mnogo jaèi kandidat za doigravanje u nastavku sezone.

U derbiju Zapadne konferencije San Antonio je pobijedio Oklahoma City 109-105. Nastavlja se tako, i nakon All-Star utakmice, dominacija Spursa koji su došli veæ do 47. pobjede u sezoni i samo su tri pobjede udaljeni od rezultata kakav su imali na kraju prošle. Standardno dobri su bili Tim Duncan (17 poena i 10 skokova) i Tony Parker (20 poena), ali je možda i kljuènu ulogu napravio Gary Neal s 19 poena, koji je još donedavno bio prvi igraè Repešina Benettona.

Najveæe iznenaðenje veèeri su priredili košarkaši Sacramenta, pretposljednje momèadi Zapadne konferencije. Došli su na Floridu i ukrali pobjedu kod Orlanda (111-105).

Latest Posts

NE PROPUSTITE