Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odlièni Celticsi na korak do prolaska u Finale

Boston Celticsi nalaze se na pragu ulaska u novo Finale NBA lige. Nakon uvjerljive predstave i pobjede nad Orlandom 94-71 potrebna im je još samo jedna pobjeda kako bi došli u moguænost osvojiti još jedan naslov prvaka, a šanse Orlanda za prolaskom zaista su minimalne buduæi da se nijedna ekipa u povijesti nije uspjela vratiti i pobijediti u seriji nakon zaostatka od 3-0 u pobjedama.

Prije samog poèetka utakmice, tijekom predstavljanja igraèa, velik dio navijaèa stajao je na nogama i glasno pozdravljao svoje igraèe dajuæi Orlandu do znanja da im neæe biti lako u pokušaju da ostvare prvu pobjedu u finalu Istoka. Boston je otvorio utakmicu serijom 7-0, a prve poene za Magic postigao je Rashard Lewis 4 minute nakon poèetka utakmice. TD Garden ponovno je “poludio” nakon zakucavanja Raya Allena pokraj najboljeg obrambenog igraèa lige, Dwighta Howarda. Boston pred kraj prve èetvrtine igra dobru obranu te timskom igrom na oba kraja terena dolaze do 15 poena prednosti.

Rajon Rondo nastavio je s odliènim igrama koje pruža tijekom cijelog ovogodišnjeg doigravanja, dijelio je asistencije te zabijao teška polaganja preko Howarda, a njegova agresivnost posebno se iskazala u sredini druge èetvrtine kada se požrtvovno bacio na pod za loptom te postigao svoj osmi i deveti poen za vodstvo Celticsa 36-17. S klupe Bostona odlièno je reagirao Glen Davis koji je za 6 minuta postigao 9 poena, dok je Orlando imao velikih problema s obranom Celticsa. Na veliki odmor otišlo se s prednošæu domaæina 51-34 koje su predvodili Rondo, Davis i Paul Pierce s po 10 poena, dok je kod Orlanda najviše poena ubacio Jameer Nelson, takoðer 10.

U treæoj èetvrtini ekipe su podjednako igrale te se rezultat održavao na 20-ak razlike prednosti za Celticse. Orlando jednostavno nije bio onaj pravi, nisu pronalazili pravi ritam u napadu, nisu trice sijevale sa svih strana, Howard nije dominirao pod košem, no jedan od razloga za to je i obrana Celticsa koja nije popuštala od poèetka utakmice. Na kraju treæe dionice Celticsi su se opet razigrali te su poveæali prednost na velikih 75-47.

Posljednja se èetvrtina odigrala kao i ostatak utakmice, Celticsi su odliènom obranom i dobrim protokom lopte u napadu dodatno poveæavali vodstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i 32 poena razlike. Utakmicu su do kraja odigrali igraèi s klupe te je utakmica završena rezultatom 94-71.

Imamo velik broj oružja, teško nas je zaustaviti“, rekao je Rondo nakon utakmice. “Imamo široku klupu i svatko može iskoèiti kao Davis u ovoj utakmici. No još nismo ništa napravili, zna se što je naš tim.”

Po prvi puta u sezoni Celticse je po broju poena predvodio Davis sa 17. Pierce je postigao 15 poena uz 9 skokova, Allen 14 a Rondo 11 uz 12 asistencija. Kod poraženih prednjaèili su Vince Carter i Nelson sa po 15 poena dok je Howard razoèarao sa samo 7 poena i jednako toliko skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE