Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odluka o žalbi Mavericksa poèetkom 2010.

Momèad Dallas Mavericksa uputila je službenu žalbu vodstvu NBA lige prošle nedjelje, nakon poraza u produžetku od Houston Rocketsa. Naime, Mavericksi se žale da je nepošteno dosuðena druga tehnièka greška centru Ericu Dampieru.

Ta sudaèka odluka udaljila ga je s parketa do kraja utakmice i Mavsi žele da se posljednja minuta te utakmica ponovno odigra s Dampierom na parketu.  Oèekuje se da æe liga odluèiti o toj žalbi tek poèetkom 2010. jer osim što je sezona blagdana, NBA mora saèekati i oèitovanje kluba iz Houstona o istoj stvari.

Ako NBA liga odobri žalbu kluba iz Dallasa, Houston Rockets æe morati još jedanput igrati u American Airlines Centru iako su veæ odradili planirana dva gostovanja u Dallasu ove sezone. Zanimljivo da æe Mavericksi drugi put ove sezone gostovati u Houstonu baš na Silvestrovo.

Vlasnik momèadi iz Dallasa, Mark Cuban, odluèio je platiti 10 000 $ samo za tu žalbu iako je prethodno planirao podnijeti više žalbi na odluke sudaca na toj utakmici.

Podsjetimo se, suci su izbacili Dampiera iz igra nakon što su 8 minuta prouèavali snimku njegovog prekršaja na Aaronu Brooksu kod vodstva Rocketsa od 6 poena razlike. Mavsi se žale da su suci tako dugim pregledavanjem snimke pogrešno upotrijebili NBA pravila pregledavanja snimke jer oèigledno nije došlo do udaranja laktom.

Posljednja uspješna žalba u NBA ligi dogodila se poèetkom 2008. godine nakon greške raèunalnog sustava kod brojanja osobnih greški  Shaquillea O’Neala. Tada je Miami Heat ponovno odigrao posljednjih 50 sekundi utakmice u Atlanti i opet izgubio.

Prije toga zabilježen je samo još jedan takav sluèaj. U sezoni 1982.-83., tadašnji NBA komesionar  Larry O’Brien odobrio je ponavljanje djela utakmice u kojoj su Spursi izgubili nakon dva produžetka. U konaènici su Spursi slavili u toj utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE